Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Απαγόρευση... λόγου

Πολλοί βουλευτές της Ν.Δ. ενοχλήθηκαν που τους «απαγορεύτηκε» να πάρουν το λόγο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. «Εάν ήταν για να μας πει ο Σαμαράς τι πρέπει να λέμε εν όψει των εκλογών, αυτό μπορούσαν να μας το στείλουν και με ένα non paper» έλεγε σαρκαστικά νεοδημοκράτης - που δεν συγκαταλέγεται και στους «αντάρτες».

Ορισμένοι έθεσαν το ζήτημα στο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Θανάση Μπούρα, ο οποίος τους υποσχέθηκε πως...

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ "έγδαραν" οικονομικά όλα τα κοινωνικά στρώματα

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Εδραιώνεται σταδιακά η πεποίθηση σε όλο και ευρύτερα τμήματα του ελληνικού λαού ότι στις ευρωεκλογές του Μαΐου -υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα διεξαχθούν σε κλίμα ομαλότητας- είναι ελάχιστες οι πιθανότητες πλέον να αναδειχθεί πρώτο κόμμα η ΝΔ. Κάθε οικονομικό στοιχείο για την πορεία της χώρας που δημοσιοποιείται αποτελεί και νέο πλήγμα για την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Δεν υπάρχει κοινωνικό στρώμα που να μην έχει επιδεινωθεί δραματικά η οικονομική του κατάσταση από το 2010 μέχρι σήμερα εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που άσκησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ υπό τον Λουκά Παπαδήμο και τέλος...

Να γελάς και να κλαις

Πλούσια και ανούσια η ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών.

Η χούντα των ντόπιων τοποτηρητών του μνημονίου κλυδωνίζεται από σεισμικές δονήσεις. Τα ποντίκια θέλουν να εγκαταλείψουν τη βαρκούλα την οποία ίδια ροκάνισουν και δεν μπορούν.

Η ομερτά έχει αρχίσει να σπάει. Οι βαρόνοι των εξοπλιστικών ανησυχούν βαθύτατα για το σπάσιμο του αποστήματος που τους έτρεφε δεκαετίες ολόκληρες, απομυζώντας (ή μάλλον απομιζόντας εκ της λέξεως Μίζα) το ελληνικό δημόσιο και κατά συνέπεια τον ελληνικό λαό.

Τα θαλασσοδάνεια του ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου θα πνίξουν πολλούς από αυτούς βρίσκονταν στον αφρό με δανεικά και αγύριστα.

Και όπως τονίσαμε παλαιότερα, αυτή είναι μόνο η αρχή της αποκάλυψης της οικονομικής αλητείας που χαρακτήριζε...

Πλεόνασμα κοροϊδίας

antistachef
Με την υπόσχεση ότι το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία μέχρι το 2016 εγκαινίασε χτες την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας…

Χωρίς να έχει καθοριστεί ακόμα το τελικό ύψος του πλεονάσματος –αναμένεται να γίνει από την Eurostat τον Απρίλιο– η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού και ενόψει της διπλής κάλπης του Μαΐου άρχισε τις «παροχές». Μάλιστα, ο Α. Σαμαράς έσπευσε να το προσδιορίσει στο 1 δις ευρώ, υποστηρίζοντας ότι «εκατοντάδες εκατομμύρια θα επιστρέψουν μέχρι το τέλος του χρόνου στην κοινωνία σε ένστολους και χαμηλοσυνταξιούχους».

Με μερικές δεκάδες ευρώ ανά κεφάλι οι κυβερνώντες επιχειρούν να σβήσουν από τη μνήμη του πολιτών την αφαίμαξη που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υφίστανται από τις βάρβαρες πολιτικές και τα μέτρα των μνημονίων. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος υπόσχονται να μοιράσουν...

Success story-> Aπολύθηκαν όλοι στην ΕΑΧΑ Α.Ε.!!

Οι απολύσεις έγιναν με βάση το Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε. 

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με ανακοίνωσή του,  "καταγγέλλει την απόλυση όλου του προσωπικού της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων και Αναπλάσεις Α.Ε. με βάση το Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση της ΕΑΧΑ Α.Ε. Το Σχέδιο Νόμου εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική ξεπουλήματος του Δημοσίου, του χτυπήματος των εργαζομένων και των απολύσεων.

Προβλέπει τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων...

Πάει καλά ο Ντερμπεντέρης;.. Γράφει, πως ο Τσίπρας είναι… ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΙΕΣ, ενώ τον χαρακτηρίζει και… ΔΕΞΙΑΝΤΖΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!..

Κίτσο, δεν του λες με τρόπο, να πάει να δει τον Μυλωνάκη; Ο άνθρωπος έχει χάσει κάθε μέτρο.

Γράφει  σήμερα στα ΝΕΑ, πως ο Τσίπρας είναι για κλωτσιές!
Το άρθρο του έχει τον ίδιο τίτλο (Για κλωτσιές) και αναφέρεται τάχα σαν σε παραμύθι (μια φορά κι έναν καιρό…), στο επεισόδιο με τον Κάρας.

Και σημειώνει, τότε κατάλαβαν ότι ο «διώκτης του μνημονίου» δεν είναι τελικά παρά μια δεξιάντζα του κερατά και ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος απείλησε...

Με εντολή Σαμαρά... Η Προσαγωγή του Πολίτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ανακοίνωσε χθες ότι τις ομιλίες του θα τις κάνει από κασέτες

Καλά, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μπορεί και πετάει στη θάλασσα μικρά παιδιά και δεν μπορεί τους διαδηλωτές που μπήκαν στο γραφείο του να τους πετάξει από το παράθυρο να σκάσουν κάτω σαν καρπούζι;

Τελικά έγινε προσαγωγή 47 πολιτών. Το επόμενο μάθημα που θα εντάξει η Ν.Δ. στη νέα σχολική χρονιά είναι «Η Προσαγωγή του Πολίτη».

Το περίεργο είναι ότι στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη μπήκαν 24 άτομα, αλλά προσήχθησαν 47.

Η Ραχήλ Μακρή πρωτοστάτησε στη διαδήλωση. Ανέβηκε μάλιστα ψηλά στο...

Εδώ Ελλαδούπολη !!!

Λαέ της Ελλαδούπολης:

Εσύ που άκουσες για  πολιτισμούς  και είδες απομεινάρια τους σε σχολικές εκδρομές στα μουσεία
Εσύ που πάλεψες για ψωμί, παιδεία και ελευθερία
Εσύ που υποκλίθηκες στη βασιλεία και στην εκκλησία
Εσύ που άκουσες για μαρξισμό, κομμουνισμό, καπιταλισμό
Εσύ που πουλήθηκες για να κάθεσαι σε βολική καρέκλα και να διεκπεραιώνεις
Εσύ που διδάχθηκες το ναζισμό και είδες εικόνες φρίκης
Εσύ που έγινες μετανάστης για ένα κομμάτι ψωμί
Εσύ που είδες πρόσφυγες σε σκηνές και παραπήγματα για...

Το ΥΠΟΙΚ για το "μυστικό δείπνο"...

Πολλές φορές γίνονται τέτοιες συναντήσεις μεταξύ των μελών του Eurogroup, τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενοι σε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι πρόκειται για μια συνάντηση, όπως και άλλες που έχουν γίνει, και οι οποίες διεξάγονται συχνά...

Δούρου - Σακελλαρίδης σε Αττική και Αθήνα

Ο  Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και η Ρένα Δούρου για τη θέση της περιφερειάρχη Αττικής, είναι η πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς την Πολιτική Γραμματεία και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σακελλαρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας το 2012. Διατέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού, σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και...

Έμμετρο για άμετρους

Ο Σαμαράς απέρχεται και παίρνει και τον πούλο,
μα αυτά παθαίνει όποιος θαρρεί πως εκιμούν τον δούλο.
Τη ρουφιανιά αγαπήσανε, ποτέ όμως το ρουφιάνο,
πλησιάζει το ελικόπτερο, με σήμα Siemens πάνω!

Ξανοίγω τώρα και θωρώ τον Τσίπρα με τα δώρα
να πιάσει θέση αδημονεί, δε βλέπει πια την ώρα!
Πολλά, θαρρώ, υπόσχεται μα λίγα όσα θα κάνει...

Μόνον Κλαυσίγελο προκαλούν οι Γκεμπελίσκοι!

Το τελευταίο της όπλο, αυτό της επικοινωνιακής προπαγάνδας, φαίνεται να χάνει μέρα με τη μέρα που περνάει, η κυβέρνηση των Ολετήρων.

Είναι πλέον πάνδημη η λοιδορία της σουξεδιάρικης ιστορίας τους από εχθρούς και φίλους.  Εκτός από πηγαία, είναι και καθολικά τα γέλια που προκαλεί όχι μόνον στα καθ' ημάς αλλά και στην Εσπερία, η φαιδρή εμμονή της κυβερνητικής προπαγάνδας στο παραμύθι για έξοδο στις αγορές το 2014, την ίδια ώρα που η διάψευση είναι ηχηρή κι έχει έρθει εγκαίρως από τα πιο επίσημα χείλη: "Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μερικώς, ενδέχεται να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015", αναφέρει...

WSJ: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς την... Ελλάδα - Δεν κάλεσαν τον Στουρνάρα

Για μυστική συνάντηση με αντικείμενο το ελληνικό χρέος στις Βρυξέλλες μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στην οποία μάλιστα δεν παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κάνει λόγο η Wall Street Jοurnal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγο μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την ευρωζώνη καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Σόιμπλε και Μοσκοβισί αντιστοίχως, συμμετείχαν σε συνάντηση, στην οποία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας δεν εκλήθη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση έλαβε χώρα την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας παραχωρούσε την συνέντευξη Τύπου.

Στο μυστικό ραντεβού, οι αξιωματούχοι φέρεται να προσπάθησαν να βρουν λύσεις για δύο θέματα...

Π⓪ύστηƍ⓪ι!!

Αυτό που αντίκρυσα μπαίνοντας στον καφενέ, δεν το ματαξασυνάντησα!!

Ενας υπερογδοντάρης γέροντας όρθιος να...αγορεύει, αγριεμένος, κουνώντας μιά γκλίτσα πάνω-κάτω κι όλοι οι θαμώνες κάγκελο!

Εκανα νόημα για καφέ κι έκατσα...μακριά του! "Π⓪ύστηƍ⓪ι", "σκ@τ⓪ρουφιάνοι", "αλήτες", οι πρώτες λέξεις που έφτασαν στ΄αυτιά μου.

"Γ@μѠ τα πρέκια σας", συνέχισε ο αφιονισμένος. "Πόσα σ΄έκοψαν, Παναγιώτη;" απευθύνθηκε σ΄ένα ετοιμόρροπο γεροντάκι.

"Εσένα, ωρέ Θανάση;", συνέχισε. "Πόσα πλερώντε για φάρμακα;". "Πόσα δίντε στου γιατρό;".

"Τι τρώτε ρε αναθεματισμένοι; Παπάρα προυί, τσάϊ του βράδ΄και κουρκούτ΄ του μεσημέρ΄;".

"Πόσου έχτι χαράτσ΄; Ηρθαν οι τούρκοι πάλι;"

"Τι φκιάχν τα πιδιά σας;; Δλεύν; Τα ΄γγόνια τα δίντε καμιά δικάρα; Χα-χα!".

"Π΄νούσαμε 40 χρόνια, δούλεψαμι, έγιναμε αθρώποι, έφαγαμι-ήπιαμι μιά στάλα κι τώρα...

Έπεσαν οι μάσκες. Η Κομισιόν διαψεύδει έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές το 2014, ωστόσο η ΕΕ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία της. Τι αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου. 
Μπορεί η κυβέρνηση να προβλέπει έξοδο στις αγορές το 2014, ωστόσο η διάψευση είναι ηχηρή και έρχεται από τα πιο επίσημα χείλη.

"Η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015", αναφέρεται σε επίσημη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πρόκειται για απάντηση, που έδωσε η Κομισιόν στο ερωτηματολόγιο της εξεταστικής...

Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ στο 1/20 της αξίας του

Τα μαχαίρια ακονίζουν ντόπιοι καρχαρίες όπως ο Μυτιληναίος, ο Περιστέρης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, αλλά και ξένες εταιρείες όπως η ιταλική Terna, οι Γερμανικές RWE και E.ON καθώς και η γαλλική EDF. 151 βουλευτές υπερψήφισαν στη Βουλή το σχέδιο νόμου του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.». Ξέρουν τι κάνουν;

Διαβάστε στο UNFOLLOW 26 που κυκλοφορεί: «Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο...

Δεν πληρώνουμε - Είμαστε εκατοντάδες χιλιάδες

•  Όχι στις κατασχέσεις
•  Συγκέντρωση στην Α’ Εφορία Αθηνών τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη
Σε συγκέντρωση ενάντια στις κατασχέσεις καλεί ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12. Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί. Όλοι εμείς που δεν είχαμε να τα πληρώσουμε και όλοι εμείς που αρνηθήκαμε να τα πληρώσουμε, γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δυσβάσταχτα.

Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι.

Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν με...

Στη Δημοκρατία τους δε χωρά ο αντίλογος…

Που ανήκουμε κυρίες και κύριοι, εις την αριστερά ή εις τα δεξιά της δεξιάς; Ιδού η απορία που ξεπρόβαλε μετά τις πολιτικές αντιλήψεις του χθες και του σήμερα.

Κάποτε, όταν είχες άποψη για τα πολιτικά και αντιμιλούσες στις αποφάσεις του Κράτους, χαρακτηριζόσουν ως «Κομμουνιστής». Πρόσφατα σε έλεγαν Συριζαίο -και συνεχίζουν-, τώρα βρήκαν κάτι πιο “in”, σε βλέπουν και ως χρυσαυγίτη!

Αν και δεν βλέπω πολύ τηλεόραση, νομίζω ότι το φραστικό επεισόδιο του Σοσιαλιστή Χρυσοχοϊδη με έναν αγρότη, έχει θαφτεί για τα καλά. Βλέπεις τώρα ανήκει στην Κυβέρνηση, μέχρι να ξαναγίνει...

Τραγική ποιότητα υπουργού

Η αστυνομία απαγόρευσε τις πορείες το Σάββατο

Θανάσης Κούρκουλας
Σε απαγόρευση των πορειών αύριο στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να αποφευχθεί συνάντηση χρυσαυγιτών με μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων, καθώς την ίδια ώρα προγραμματίζονται αντιφασιστικό συλλαλητήριο και εκδήλωση της Χ.Α. για τα Ίμια, προχώρησε η ΓΑΔΑ.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, “οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αύριο Σάββατο στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης), στην πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, δε θα επιτραπεί...

Γ. Οικονομέας. Μεγάλη σκουληκαντέρα!

Του Γιώργου Αλεξάτου

Βρε, τον Οικονομέα! Έλεγα κι εγώ, γιατί τόση αντικειμενικότητα; Προς τι όλη αυτή η καθημερινά παθιασμένη υπεράσπιση της αλήθειας απέναντι στην Αριστερά που τη διαστρεβλώνει!...

Α, έτσι, πες μου! Ξέρει ο Οικονομέας ότι ο αγώνας για την αλήθεια ανταμείβεται. Από Ρέστηδες  και από πολλούς άλλους...

Αυτό το καθίκι το 1980 πιάστηκε με σκευωρία ότι δήθεν ήταν τρομοκράτης. Τον υπερασπίστηκα τότε. Λίγα χρόνια μετά, το 1985, με έχει συλλάβει η αστυνομία μετά από κατάδοση....

Χάρρυ Κλυνν -> Έμπαινε Αντωνάκη... και γ@μ#ς* τους όλους! Προσεκτικά, όμως, μη βγάλεις κάνα δάχτυλο...

Του  Χάρρυ Κλυνν

Ένα αξιοθρήνητο ανθρωπάκι…
Πανικόβλητο…
Εκτός τόπου και χρόνου…
Ένα αξιολύπητο πολιτικό ράκος που νομίζει ότι ακόμα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο…
Λόγος μετεξεταστέου μαθητή της δευτέρας Λυκείου με απειλές, παραινέσεις, ικεσίες, κραυγές και συνοικιακά ξεφωνητά…
Μια πολιτική φούσκα χωρίς...

Οι δύο εντολές

 Πολύ πλάκα γίνεται τις τελευταίες μέρες με την "εντολή Σαμαρά". Με εντολή του γελοιωδέστερου πρωθυπουργού (χειρότερος και από τον ΓΑΠα) που είχε ποτέ η Ελλάδα, φαίνεται ότι γίνονται όλα, ή γι' αυτό θέλουν να μας πείσουν. Αυτή η "εξυπνάδα" ξεκίνησε από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Σα(χλα)μαρά, πιστεύοντας ότι έτσι του προσθέτουν κύρος. Με εντολή Σα(χλα)μαρά αλλάζει προορισμό ο πιλότος του αεροπλάνου και κατευθύνεται στην Κεφαλονιά αντί στην Αθήνα. Με εντολή Σα(χλα)μαρά αποφασίζεται κάποια χρήματα από τις μίζες των εξοπλιστικών να δοθούν στην Παιδεία και την Υγεία.

Η άλλη εντολή είναι αυτή που έδωσαν κάποιοι ηλίθιοι συμπολίτες μας στον Σα(χλα)μαρά να κάνει τον πρωθυπουργό. Και αφού έγινε πρωθυπουργός, βάλθηκε να διαλύσει τη χώρα και...

Παναγροτικό συλλαλητήριο με φόντο την Agrotica

• Το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη
• Μπλόκα σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα

Σε αγωνιστικό παλμό οι αγρότες όλης της χώρας ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους για νέα σειρά κινητοποιήσεων από αύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη όπου διεξάγεται η 25η Agrotica. Στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), διοργανώνεται μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο κατά της φορολογικής πολιτικής.

Εκεί θα βρίσκονται και οι Σερραίοι αγρότες...

Ξαναπληρώστε το ΕΕΤΗΔΕ, λέει η Εφορία!...

Θύματα της όλης κατάστασης είναι όσοι φορολογούμενοι είχαν πληρώσει εκπρόθεσμα το λογαριασμό της ΔΕΗ που έληγε στις 22 Ιουνίου 2012 με την τελευταία δόση του χαρατσιού.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για χιλιάδες φορολογούμενους από την εφορία, η οποία τους καλεί να πληρώσουν εκ νέου το ΕΕΤΗΔΕ έτους 2012, καθώς φέρεται να το χρωστούν χωρίς να το γνωρίζουν.

Όπως ενημερώνει με email η...

Νέο success story: Στο 27,8% η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2013

Νέο «success story» για την κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς από ότι φαίνεται η ανεργία όχι μόνο δεν ανακόπτεται, για μείωση ούτε λόγος, αλλά συνεχίζει να καλπάζει με 27,8%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώθηκε για τον μήνα Οκτώβριο του 2013 στο 27,8%, αυξημένη σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που κυμαινόταν στο 27,7%. Σύμφωνα με τη Eurostat, η ανεργία μειώθηκε ελαφρά, σχεδόν ανεπαίσθητα στην Ε.Ε. των 28 από το 10,8% στο 10,7% τον Δεκέμβριο. Τον ίδιο...

To Χωνί: Μούφα η έκθεση ΟΟΣΑ!

Μας πουλάνε τις απαιτήσεις της διαπλοκής για την ισοπέδωση της αγοράς ως δήθεν προτάσεις ξένων ειδικών!

Η έκθεση του ΟΟΣΑ, που η μνημονιακή κυβέρνηση μας έχει κάνει σημαία της μεταρρυθμιστικής της πολιτικής, λέει: "οι γνώμες που εκφράζονται και τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται εδώ δεν αντανακλούν απαραίτητα τις επίσημες θέσεις του Οργανισμού"

Μας λένε ότι είναι προτάσεις των...

Κούνια που τους κούναγε…

Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που μέσα στο όνειδος κατέρρεε η θλιβερή Παπαδημοκρατία κι ένα βήμα πριν από την κάλπη, σκεφτόμασταν ότι χειρότερα δεν γινόταν. Ήταν τότε που ο Ροζ Αλέξης κάτι προσπαθούσε να ψελλίσει κι αν έστηνες αυτί, τον άκουγες μ' ενδιαφέρον, γιατί τα λόγια του απέπνεαν μια μικρή ελπίδα ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει σε τούτο το κράτος των ανάλγητων δοσίλογων, των επίορκων αβδηριτών  και των πολιτικών απατεώνων.

Από τότε, που άλλοι δεν τολμήσαμε να κάνομε το μεγάλο βήμα κι άλλοι δεν πιστέψαμε ότι αυτό το κράτος της διαφθοράς, της κατάχρησης και της ηθικής κατάπτωσης μπορεί να αλλάξει από κατώτερους...

Δελατόλας - Οικονομέας: Δάνεια με την εγγύηση και την αποπληρωμή του τραπεζίτη Ρέστη

Αρχικά να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Είναι ίσως ο μόνος που μέσα απ’ το περιοδικό του Hot Doc κάνει συγκλονιστικές αποκαλύψεις και δεν διστάζει να πει τα πράγματα με το όνομα τους.

Το ότι συνήθως τις αποκαλύψεις του τις τρώει το σκοτάδι είναι μια άλλη ιστορία. Σήμερα, λοιπόν, με το απόλυτα τεκμηριωμένο ρεπορτάζ του σπάει μια ομερτά που υπήρχε διαχρονικά στο δημοσιογραφικό σινάφι. (Δείτε την χθεσινή μας σχετική ανάρτηση). Αναφέρει ονόματα και στοιχεία για δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους, οι οποίοι πήραν τεράστια δάνεια, μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε ο τραπεζίτης Ρέστης. (Άλλη ιστορία κι αυτός).

Το ότι ανέκαθεν υπήρχε αμαρτωλή σχέση μεταξύ δημοσιογράφων, ΜΜΕ και τραπεζιτών είναι γνωστό. Για πρώτη φορά όμως παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία...

Ειρωνία... ο Σημίτης με τον Πάγκαλο κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, οι εθνικοί ολετήρες διεκδικούν ακόμη και σήμερα ρόλο

Από τη Σίβυλλα

Πολύ λίγοι για Έλληνες

Αυτό που θα μείνει στο τέλος είναι η πίκρα γιατί δεν είπαμε: “Σκάστε, ρε”. Θα μείνει μισοτελειωμένη η πρόταση που χρόνια το κεφάλι μας φτιάχνει και χωράει όλα αυτά που καταπίναμε και καταπίνουμε λεπτό το λεπτό, μέρα με την μέρα: “ Τι λες ρε, μαλ.....!”. Θα αποχωρήσουμε από το σανίδι της θεατρικής παράστασης “Η Ελλάδα που φεύγει” και δεν θα έχουμε δώσει το απόλυτο του ρόλου μας κλείνοντας το έργο με μία γροθιά στα μούτρα αυτών που φτύνουν σε τάφους, που απειλούν τις ζωές μας, που νομίζουν ότι το ύψος της θέσης τους είναι ψηλότερο από το βάθος της υπομονής μας.

Δώσαμε τόπο στην οργή σε εποχές που...

Η δημόσια υγεία ξεπουλιέται ... σαν βιβλία!!!

Παρακολουθώντας όλες αυτές τις τηλεοπτικές διαφημίσεις (με γνωστά τηλεοπτικά πρόσωπα αλλά και γνωστούς ηθοποιούς) με τις ετήσιες “προσφορές” (από 100€ για ατομικές έως 150€ για οικογένειες) για καλύψεις ιατρικών αναγκών όπως εξετάσεις αλλά και μερική νοσηλεία, μου δημιουργήθηκαν διάφορες σκέψεις τις οποίες θέλω να μοιραστώ μαζί σας.

Φυσικά η πρώτη μου ενέργεια ήταν να δω αν ισχύουν οι χαμηλές τιμές που υπάρχουν σε κάποιες διαγνωστικές εξετάσεις (όπως αίματος, ακτινογραφίες κ.τ.λ) και πραγματικά μιλώντας με κάποιους φίλους που έχουν τέτοιες κάρτες τα πράγματα είναι εν μέρει όπως τα λένε αλλά υπάρχουν "όρια" τα οποία φυσικά δεν αναφέρουν...

«Η τρόικα παγιδεύει τους Έλληνες στον... οικονομικό κάτω κόσμο»...

Στην ελληνική μυθολογία, ο Κέρβερος αντιπροσωπεύει τον φύλακα του Άδη και έχει την μορφή ενός σκύλου με τρία κεφάλια. Στην σύγχρονη ελληνική πολιτική, η τρόικα είναι το τρικέφαλο τέρας που παγιδεύει τη χώρα σε έναν οικονομικό «κάτω κόσμο».

Σε δημοσίευμα από την έντυπη έκδοση του Economist, αναφέρεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, ακόμα και οι καθαρίστριες φωνάζουν «δολοφόνοι» στα μέλη της τρόικας...

Γιώργος Κασιμάτης: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΠΡΟΚΑΛΩ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ! Το 120 ισχύει και όταν θελήσουν να πάρουν το σπίτι σου... απαντάς μέχρι τέλους!

Από τη Σίβυλλα

Μάρτυρας σε μήνυση του Ρέστη ο Γιώργος Οικονομέας με το… θαλασσοδάνειο των 400.000 ευρώ

Δάνειο ύψους περίπου 400.000 ευρώ, χωρίς καμία απολύτως υποθήκη έλαβε από την τράπεζα FBB - όταν αυτή ανήκε στον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Οικονομέας.

Αυτό προκύπτει από επίσημο δικαστικό έγγραφο που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC, σύμφωνα με το οποίο ο Β. Ρέστης προκειμένου να αποφυλακιστεί από τον Κορυδαλλό, αναγκάστηκε να καταβάλει στον εκκαθαριστή που τοποθετήθηκε στην FBB το συνολικό ποσό...

Τα μικρά ανθρωπάκια εν δράσει!

Όταν υπάρχουν εκλογές σε λίγους μήνες, κάνεις ότι μπορείς να κερδίσεις τα ψηφαλάκια που πρέπει ώστε να συνεχίσεις το έργο σου, όποιο και αν είναι αυτό. Μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει, θα πέφτουν τα παξιμάδια για να τρώνε οι καψεροί βουλευτές μας, κάτι είναι και αυτό.

Ο Αντωνάκης τον πρόλαβε και πήγε πρώτος, τώρα τρέχουν στο πράσινο Στρουμφοχωριό να πάνε -σήμερα Παρασκευή- και αυτοί. Δε θα δούμε τα πρωτοκλασάτα στελέχη του πράσινου χωριού, όχι, αυτούς τους ξέρουν και θα είναι άγνωστη η αντίδραση από τους Κεφαλλονίτες μόλις τους δουν. Ας φάνε την κρυάδα...

Ο συνεπής Γιάννης Πρετεντέρης... Και ένα σχόλιο για τον αντιπολιτικό κυνισμό του κυρίαρχου λόγου

Λίγοι δημοσιογράφοι έχουν ταυτιστεί με το εγχείρημα του «εκσυγχρονισμού» όσο ο Γιάννης Πρετεντέρης. Μέσω της τακτικής αρθρογραφίας του (κυρίως στο Βήμα και τα Νέα), αλλά και της σταθερής τηλεοπτικής του παρουσίας, ο εν λόγω δημοσιογράφος για πολλά χρόνια φάνταζε ως η «δημοσιογραφική φωνή του Σημίτη», καθώς φαίνεται πως έκανε λιανά, όσα ο τελευταίος, λόγω της θεσμικής του θέσης ή/και του ύφους του, δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να πει. «Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» για τον εκσυγχρονισμό, έλεγε ο Σημίτης («Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής», 21.12.1996)· βεβαίως και «θα υπάρξουν και νικητές και ηττημένοι», απαντούσε αμέσως ο Πρετεντέρης από...

Και τι να κάνουμε, να το γκρεμίσουμε;

Υπάρχει «θεραπεία», λέει το ΣτΕ, για την ασθένεια του Mall. Μπορεί η ανέγερσή του να κρίθηκε αντισυνταγματική και παράνομη όμως δεν χρειάζεται να κατεδαφιστεί ως παράνομο, καλή διάθεση να υπάρχει, όλα «θεραπεύονται». Δεν πρόκειται εδώ για την καλύβα που έχτισε ο φτωχός για να βάλει μια στέγη πάνω απ’το κεφάλι του, αυτή πρέπει οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί, γιατί η ύπαρξή της είναι προσβολή για το κράτους δικαίου. Χωρίς καθυστέρηση, αύριο κιόλας πρέπει να πάνε οι μπουλντόζες.

Με το Μall όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Για να κατασκευαστεί συνήργησαν δύο πρωθυπουργοί, επτά τουλάχιστον υπουργοί, ένας δήμαρχος και ο πιο πλούσιος Έλληνας στον κόσμο. Και οι τριακόσιοι της Βουλής των Ελλήνων, οι πάντα αθώοι του αίματος, που δεν διάβασαν, δεν ήξεραν, δε ρώτησαν και...

Ας πούμε την αλήθεια για το γάλα.

Η πρόθεση του Υπουργείου Ανάπτυξης να επιμηκύνει της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις 5 στις 9 μέρες εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών, καθώς θα μπορούν να κάνουν εισαγωγές γάλακτος για πώληση στο ράφι, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σήμερα, εφόσον υπάρχει ο χρονικός περιορισμός των 5 ημερών.

Μια ενδεχόμενη αύξηση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος θα οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν...

Ίμια

Ένα μεσημέρι του καλοκαιριού του 2004, έφευγα από το Γενικό Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς για να επιστρέψω στο σπίτι μου. Την ημέρα εκείνη τα μέσα μαζικής μεταφοράς είχαν απεργία, οπότε πέρασα απέναντι και περίμενα για ταξί. Για καλή μου τύχη, ένα ταξί με έναν επιβάτη σταμάτησε και κάθισα στο πίσω κάθισμα.

Πριν το ταξί ξεκινήσει, δυο ακόμα άνθρωποι –ένας αξιωματικός και μια υπαξιωματικός του Στρατού που περίμεναν έξω από το Πεντάγωνο- παρακάλεσαν να μπουν στο ταξί.

Φυσικά, κανείς μας δεν είχε αντίρρηση, αφού είναι γνωστό πως, τις ημέρες που απεργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τον ρόλο αυτό τον παίζουν τα ταξί. Έκατσα πίσω από τον οδηγό και επιβιβάστηκαν και αυτοί.

Ο οδηγός του ταξί είχε μια διαβολεμένη διάθεση για κουβέντα, η οποία φούντωσε από την παρουσία των δυο στρατιωτικών.

Από τις πρώτες φράσεις του έγινε φανερό πως ήταν οπαδός της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν μια εποχή που, όταν έμπαινες σε ταξί, ήταν να σαν να έμπαινες στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Βέβαια, μετά την χρεοκοπία και τις ατελείωτες ώρες αναμονής...

Ο Σαμαράς, οι εντολές και η μικροπολιτική

«Με εντολή Σαμαρά». Το σλόγκαν των ημερών. Η φράση που συμπυκνώνει την πολιτική της ΝΔ. Το τσιτάτο που συνοψίζει τη λειτουργία του κράτους. Εδώ φτάσαμε! Και η Ομάδα Αλήθειας εξακολουθεί να πανηγυρίζει, όπως πανηγυρίζει ένας διαφημιστής που το κακό του σλόγκαν έγινε viral. Κάτι σαν την «έξυπνη σίτα», δηλαδή…

Τώρα, αν το «με εντολή Σαμαρά» έχει γίνει συνώνυμο της ανυπαρξίας της κυβέρνησης και της διάλυσης μιας ολόκληρης χώρας, αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο. Δεν υπάρχει κακή δημοσιότητα, θα σας πουν οι περισσότεροι διαφημιστές. Φαίνεται να το ασπάζονται και τα μέλη της Ομάδας Αλήθειας…

Οι κυβερνητικοί εταίροι δεν βλέπουν με καλό μάτι την «εντολή Σαμαρά». Για «πρακτικές Μαυρογιαλούρου» μίλησε το ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τον πρωθυπουργό να «μαζέψει τους ανεγκέφαλους» (μα πώς μιλάνε έτσι για την Ομάδα Αλήθειας;), γιατί με τις πρακτικές της «προσεβλήθη...

Το του Μιλτιάδου «τρόπαιον»

"Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επέλεξε, σήμερα, να μην εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι. Η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς". Αυτό καταγγέλλει με γραπτή δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου, η οποία επιπλέον επισημαίνει οτι ο υπουργός αγνοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, που έχει προκαλέσει σάλο στην Ευρώπη και έχει...

Με εντολή Σαμαρά κυνηγάμε "πατριωτικά" ψηφαλάκια και με τους νεκρούς των Ιμίων

ΙΟΒΕ: Υποχώρηση της ανεργίας και ανάπτυξη γύρω στο 0%

Η Ελλάδα διανύει μία περίοδο στασιμότητας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) Οδυσσέας Κυριακόπουλος, παρουσιάζοντας σε συνέντευξη Τύπου τη νέα έκθεση του ΙΟΒΕ για την Ελληνική Οικονομία.

Υποχώρηση της ανεργίας, για πρώτη φορά από το 2008, εκτιμώντας ότι θα διαμορφωθεί το 2014 σε 26%, από εκτίμηση για 27,3% το 2013, προβλέπει η τριμηνιαία έκθεση για την ελληνική οικονομία...

Βούλτεψη: Μας έχουν τρελάνει με το Φαρμακονήσι...

 «Μας έχουν τρελάνει μετά το ναυάγιο στο Φαρμακόνησι κλείνουν την Αθήνα, περιφέρουν Αφγανούς, Πακιστανούς, Μπαγκλαντεσιανούς....» είπε με επιμελημένη αγανάκτηση στην πρωινή εκπομπή του Mega. 

Τα 9 παιδιά και οι 3 γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους για την κα Βούλτεψη είναι «άοπλοι εισβολείς, όπλο στα χέρια της Τουρκίας»!!! 

Δεν είναι καν πρόσφυγες καθώς...

Κοιμήθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στα εγκαίνια της Agrotica- Τον ξύπνησε το χειροκρότημα!

Ολοκληρώθηκαν πριν λίγο τα εγκαίνια της 25ης Agrotica στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στην τελετή παρέστη και ο αρμόδιος υπουργός, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος και πραγματοποίησε ομιλία για αγροτικά ζητήματα. Βέβαια, η ομιλία φαίνεται ότι δεν ήταν για όλους τους παριστάμενους εξίσου ενδιαφέρουσα.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης μάλλον βρήκε το λάθος μέρος για να πάρει έναν υπνάκο. Λίγο το τρέξιμο της ημέρας, λίγο οι αυξημένες προεκλογικές υποχρεώσεις και...

Ο Φεβρουάριος ξανάρχεται. Ο Καρνάβαλος δεν έφυγε ποτέ!..

Εδώ και 18-19 μήνες ο Καρνάβαλος έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην χώρα μας.

     Δεν είναι όμως ένας καρνάβαλος χαρούμενος..
     Είναι ένας Καρνάβαλος πραγματικός καρνάβαλος:
     Απειλεί, ικετεύει, φωνάζει, κάνει τον μάγκα, εκβιάζει, πέφτει στα τέσσερα, ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ (!),
     ..ψεύδεται, ψεύδεται και ξαναψεύδεται,
     ..και πρόσφατα μέσα στον πανικό του ως απερχόμενος καρνάβαλος, ως καρνάβαλος που θα καεί απ' τον λαό την τελευταία Κυριακή όχι της Αποκριάς, αλλά των εκλογών..
      ..τάζει και υπόσχεται!

     Προαναγγέλλει και τάζει χιλιάδες επί χιλιάδων θέσεις εργασίας(;).
     Θέσεις εργασίας που δεν είναι θέσεις εργασίας, αλλά θέσεις τετράμηνης ή πεντάμηνης απασχόλησης, ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΗΜΑ, και με ανώτατες αποδοχές μέχρι 450 ευρώ!

     Παίζει ο Καρνάβαλος!
     Παίζει με την ψυχή και την ανάγκη εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, εκατοντάδων χιλιάδων νέων,
     ..που δεν μπορούν να κάνουν πιά όνειρα μέσα στην ίδια τους την πατρίδα, γιατί ο ίδιος ο Καρνάβαλος που τους τάζει, είναι...

Τη διαγραφή ...του Red Notebook ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία

Με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, η ΝΔ καταγγέλλει απειλές και στοχοποίηση αστυνομικών από το Red Notebook, με αφορμή ανάρτηση σε ανεπίσημο προφίλ στο facebook

Η αναπάντεχη προαγωγή του Red Notebook σε «επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ», στη θέση δηλαδή του syriza.gr, και το αίτημα προς τον Αλέξη Τσίπρα να ...διαγράψει τους συντελεστές της ιστοσελίδας, ήταν το τελευταίο κρούσμα της περίφημης μονταζιέρας της Ρηγίλλης, λίγες...

Πάμε εκλογές;

Ας μπούμε στα «παπούτσια» του Σαμαρά. Τον Μάιο πρέπει να βρει καμιά δεκαριά δισεκατομμύρια για να πληρώσει «γραμμάτια» που λήγουν. Πάνω από 7 δισ. θα πρέπει να βρεθούν και τον Αύγουστο. Αυτό το πακετάκι των 17 δισ., προφανώς, δεν εξασφαλίζεται δίχως τη «χορηγία» των δανειστών. Κι αυτοί, όπως είναι γνωστό, δεν δίνουν του αγγέλου τους νερό δίχως προηγουμένως να εξασφαλίσουν τις εγγυήσεις των μνημονίων.

Ας σκεφτούμε τώρα ότι ανάμεσα σ’ αυτές...

Ρατσιστική διολίσθηση Δένδια περί "ποιότητας μεταναστών"... (ηχητικό)

Εκτός τόπου και χρόνου βρίσκεται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο οποίος με τις χθεσινές του δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, γύρω από τις διαστάσεις του μεταναστευτικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, εκτός από τις γνωστές ρατσιστικές απόψεις που συχνά εκφράζει επεχείρησε και έναν παραλληλισμό βασισμένο σε ψευδή στοιχεία. Ο κ. Δένδιας χαρακτήρισε την Ελλάδα άτυχη, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό της Ν.Δ., η χώρα μας δέχεται εισροή «χαμηλής ποιότητας»...

Έλληνες και ξένοι

Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που φυλακίζει πρόσφυγες, που δεν κατηγορούνται για κανένα έγκλημα, η ελληνική κυβέρνηση παραβιάζει το Σύνταγμα της χώρας με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και κρυμμένες τροπολογίες.

Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που βασανίζει κρατουμένους στα κρατητήρια-κολαστήρια, η ελληνική κυβέρνηση αποσυναρμολογεί κάθε προστασία στην εργασία, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στη δημόσια συνάθροιση και διαμαρτυρία.

Με τον ίδιο εξουσιαστικό φανατισμό που ανέχθηκε την σύμπραξη της Ελληνικής Αστυνομίας με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η ελληνική κυβέρνηση υπερασπίζεται τα συμφέροντα μιας οικονομικής ελίτ που διαγκωνίζεται για τα λάφυρα από την εκποίηση...

Έκαναν «βαφτίσια» αλλά λογάριαζαν χωρίς…τον αρχιτέκτονα!

Πρόβλημα στο να χρησιμοποιήσουν την ονομασία «Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη» για κάθοδο στις ευρωεκλογές της «Πρωτοβουλίας των 58», προέκυψε μετά την παρέμβαση του αρχιτέκτονα Γεράσιμου Λαχανά. 

Είχε «καπαρώσει» το όνομα Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη 

 Ο κ. Λαχανάς απέστειλε επιστολή προς τον άτυπο επικεφαλής της κίνησης των 58, Γιάννη Βούλγαρη, σύμφωνα με την οποία...