Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Δούρου - Σακελλαρίδης σε Αττική και Αθήνα

Ο  Γαβριήλ Σακελλαρίδης για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας και η Ρένα Δούρου για τη θέση της περιφερειάρχη Αττικής, είναι η πρόταση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα προς την Πολιτική Γραμματεία και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σακελλαρίδης ήταν υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθήνας το 2012. Διατέλεσε Μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού, σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και...
συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Αυτοδιοικητική εμπειρία έχει από τη Νέα Σμύρνη, από τη συμμετοχή του στη Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης.

Οι  τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο και την Κυριακή.

Από enet

Γ. Σακελλαρίδης: Υποψηφιότητα-έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων 
Κάθε είδους σενάρια είχαν ακουστεί τους τελευταίους μήνες για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας. Σήμερα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έβαλε τέλος στα σενάρια, με μια υποψηφιότητα-έκπληξη. Η εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, 33χρονος οικονομολόγος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ιδρύματος Πουλαντζά.

Το πιο «προκλητικό» σενάριο ήταν ίσως η υποτιθέμενη υποψηφιότητα του Λάκη Λαζόπουλου. Δεν ήταν ωστόσο η μοναδική. Κι άλλα ονόματα αστέρων και τηλεαστέρων συζητήθηκαν ως προτεινόμενοι ή αυτοπροτεινόμενοι για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και κάποια κομματικά στελέχη πρώτης κατηγορίας, που απ’ ό,τι φαίνεται δεν επιθυμούσαν ιδιαιτέρως να κατέβουν στην πλατεία Κοτζιά. Ταυτοχρόνως υπήρξαν αρκετά παράπονα για απαξίωση της υπάρχουσας δημοτικής κίνησης, της «Ανοιχτής Πόλης», και της Ελένης Πορτάλιου και της σημαντικής προσφοράς της στο Δήμο όλα αυτά τα χρόνια.

Μέχρι χτες μάλιστα κυριαρχούσε η εντύπωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέληγε σε κάποια mainstream υποψηφιότητα, σε κάποια προσωπικότητα, όχι απαραίτητα κομματική, ίσως και με κάποιες παλιές πασοκικές σχέσεις. Σήμερα η πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας έβαλε τέλος στα σενάρια, με μια υποψηφιότητα-έκπληξη. Η εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, 33χρονος οικονομολόγος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΔΣ του ιδρύματος Πουλαντζά.

Η έκπληξη είναι ευχάριστη, κατά τη γνώμη μου, από πλευράς τόσο ουσίας όσο και στρατηγικής. Ένα πρόσωπο που δεν παραπέμπει σε «πασοκοποίηση», ούτε σε life style επιλογές, ενεργό στα κοινωνικά κινήματα και στις κομματικές διαδικασίες, κάποιος που προέρχεται ξεκάθαρα από το χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Στη γραμμή της πάλαι ποτέ επιτυχούς υποψηφιότητας του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που σήμερα έγινε, μάλλον τυχαία, viral στα σόσιαλ μήντια ως συνομιλητής της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία παραληρούσε στην πρωινή εκπομπή του Mega αποκαλώντας τους ναυαγούς στο Φαρμακονήσι «άοπλους πράκτορες, όπλο στα χέρια της Τουρκίας», μοιάζει ιδανική επιλογή για το Δήμο της Αθήνας και δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Γ. Σακελλαρίδης με σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακά στη Νέα Υόρκη, σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Παν/μιο Αθηνών. Έχει διατελέσει μέλος της Γραμματείας της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα είναι μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού και συντονιστής του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Επίσης, είναι Μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης και Μελετών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού. Είναι γραμματέας του Συνασπισμού Ν. Σμύρνης και συμμετέχει ενεργά στη Δημοτική Κίνηση Στροφή Νέας Σμύρνης και στα κοινωνικά κινήματα της πόλης.

Στην περιφέρεια Αττικής, μετά από φήμες που έφερναν ως υποψήφια τη Σοφία Σακοράφα, ανακοινώθηκε σήμερα η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου.

Ενώ για τις υπόλοιπες περιφέρειες ανακοινώθηκαν οι παρακάτω υποψηφιότητες:
  • Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
  • Δυτική Μακεδονία ο δημοσιογράφος Θόδωρος Καρυπίδης.
  • Ανατολική Μακεδονία ο πρόεδρος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Κώστας Μορφίδης.
  • Ιόνιο ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ το 2010 και περιφερειακός σύμβουλος Κεφαλονιάς.
  • Πελοπόννησο ο βουλευτής Οδυσσέας Βουδούρης
  • Νότιο Αιγαίο ο Σταύρος Μπενέτος νυν δήμαρχος Λειψών
  • Βόρειο Αιγαίο η δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση
  • Κεντρική Ελλάδα ο Βαγγέλης Αποστόλου, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ
  • Δυτική Ελλάδα ο βουλευτής Αχαΐας Βασίλης Χατζηλάμπρου
  • Θεσαλία η βουλευτής Ηρώ Δειώτη
  • Κρήτη ο βουλευτής Μιχάλης Κριτσωτάκης
  • Ήπειρο η βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη
Στον Πειραιά, υποψήφιος δήμαρχος θα είναι ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο Τριαντάφυλλος  Μηταφίδης.

Έφη Γιαννοπούλου από unfollow