Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Το του Μιλτιάδου «τρόπαιον»

"Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επέλεξε, σήμερα, να μην εμφανιστεί στη Βουλή για να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτησή μου σχετικά με τα αίτια της τραγωδίας στο Φαρμακονήσι. Η συστηματική άρνηση απάντησης, που δείχνει περιφρόνηση στο Κοινοβούλιο, τείνει δυστυχώς να αποτελέσει τον κανόνα, για πολλούς υπουργούς". Αυτό καταγγέλλει με γραπτή δήλωση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κατριβάνου, η οποία επιπλέον επισημαίνει οτι ο υπουργός αγνοεί τη σοβαρότητα του ζητήματος, που έχει προκαλέσει σάλο στην Ευρώπη και έχει...
πλήξει την εικόνα της χώρας διεθνώς.

Η Βασσιλική Κατριβάνου σημειώνει πως η άρνηση του Βαρβιτσιώτη να δώσει λόγο στη Βουλή δεν είναι "μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε μια αλυσίδα πράξεων του", αφού ο ίδιος μίλησε, αρχικά για «χαζή εκμετάλλευση» του ζητήματος από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Μούιζνιεκς, την Τετάρτη, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, συνέχισε τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την Πέμπτη, έσπευσε να καλέσει τα ΜΑΤ τα οποία επιδόθηκαν σε κρεσέντο βίας εναντίον των φοιτητών που διαμαρτύρονταν στο γραφείο του.

"Επειδή ο κ. υπουργός δεν επικαλέστηκε «κώλυμα» αλλά εξήγησε ότι δεν απαντάει στην ερώτηση, αφού είπε ό,τι είχε να πει στη Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου! Πρόκειται για τοποθέτηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά. Και επειδή δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι πρόκειται για έλλειψη ικανότητας διάκρισης βασικών κοινοβουλευτικών λειτουργιών, είναι σαφές για μας ότι πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη αλαζονείας" καταλήγει η κα Κατριβάνου.

Από avgi μέσω farmakoglwssa-kirki