Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Παραιτήθηκε ο Αβραμόπουλος από την αντιπροεδρία της ΝΔ

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ υπέβαλε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εν μέσω της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Ο Έλληνας επίτροπος επικαλέστηκε το φόρτο εργασίας στην Κομισιόν, αλλά η κίνησή του επιδέχεται πολλών ερμηνειών για τα μελλούμενα στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη.

«Επιθυμώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης με τα ευρωπαϊκά θέματα σε καθημερινή βάση και με το βάρος της ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών...
χαρτοφυλακίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέτω στην διάθεση του προέδρου και της παράταξης την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ που κατέχω, ώστε στο στάδιο που ακολουθεί να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξής μας» τόνισε.

Ο κ. Αβραμόπουλος πρότεινε η δεύτερη θέση του αντιπροέδρου να καλυφθεί από στέλεχος της νεώτερης γενιάς, ώστε «να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτή την παράταξη» και κατέληξε: «Δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα στην παροχολογία του αντιπάλου, πρέπει να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κάνουμε αυτοκριτική. Να τελειώσουμε σήμερα με την φοβική Νέα Δημοκρατία».

Η απόφαση του κ. Αβραμόπουλου να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία του κόμματος δημιούργησε συζήτηση. Το βασικό θέμα λίγη ώρα μετά την γνωστοποίηση της απόφασή του στην ΠΕ ήταν εάν ήταν ενήμερος ή όχι ο κ. Σαμαράς.

«Ο πρόεδρος ήταν ενήμερος των προθέσεων του κ. Αβραμόπουλου εδώ και καιρό. Ο κ. Σαμαράς τον άφησε να το γνωστοποιήσει ο ίδιος» υποστήριξαν στενοί συνεργάτες του κ. Σαμαρά που άφησαν να εννοηθεί πως υπήρξε και επικοινωνία των δυο ανδρών.

Όμως, λίγο αργότερα, στενός συνεργάτης του κοινοτικού επιτρόπου, σημείωσε με έμφαση ότι δεν υπήρξε καμία επικοινωνία. «Την παραίτησή του, την γνώριζε μόνο ο Αβραμόπουλος» έλεγαν, ενώ από τη σημερινή ηγεσία επέμειναν πως «ναι το είχαν συζητήσει».