Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Καταγγελία "βόμβα". Ξένα "τεχνικά κλιμάκια" σε συνεργασία με αστούς πολιτικούς λήστευαν τον ελληνικό λαό. Αναζητείτε εισαγγελέας (Βίντεο)

Μια καταγγελία που δημοσιογραφικά να μπορούσε να χαρακτηριστεί «βόμβα» έκανε σήμερα στο τηλεοπτικό κανάλι Action 24 ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας.
Ξεκίνησε με μια αναφορά του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε τηλεοπτική του συνέντευξη: «Στα δυο χρόνια που είμαι υπουργός συνάντησα πολιτικούς έλληνες οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά τους συμφέροντα και για τα συμφέροντα των φίλων τους», είχε πει ο Ολλανδός αξιωματούχος.
Με απλά λόγια δηλαδή ο Ντάισελμπλουμ μας είπε ότι γνώρισε έλληνες πολιτικούς των περασμένων κυβερνήσεων που «λαδωνόταν» χοντρά προφανώς από επιχειρηματικούς ομίλους για...
να κάνουν μπίζνες με το ελληνικό δημόσιο.

Αυτό που δεν μας είπε, είναι με ποιο τρόπο γινόταν η «δουλειά», πρόσθεσε ο Δ. Μηλιάκας. Και ανέλαβε ο ίδιος να γίνει ποιο συγκεκριμένος. Αποκάλυψε ότι αυτή η φτιάξη έχει σχέση με τα περιβόητα τεχνικά κλιμάκια που έρχονται στην Ελλάδα, σε συνεργασία με στελέχη ελληνικών κυβερνήσεων.
«Αυτοί, λοιπόν οι κύριοι, είχαν άμεση πρόσβαση, άμεση επαφή, με υπουργούς με πρωθυπουργούς και ταυτόχρονα άμεση επαφή με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα εγχώρια και ξένα, μεσολαβώντας με το αζημίωτο» επεσήμανε ο δημοσιογράφος.

Δεν επέλεξε να γίνει ποιο κατανοητός για το τι ακριβώς εννοεί, πόσο ας πούμε κοστολογείτε το «αζημίωτο» των ξένων που στελέχωναν τα τεχνικά κλιμάκια και σε τι μέγεθος αποτιμούνται τα συμφέροντα των ελλήνων πολιτικών που έχουν εμπλακεί σ’ αυτά τα αλισβερίσια τα οποία δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι.

Έδειξε όπως ότι κρατάει «κρυφά χαρτιά» υπογραμμίζοντας ότι τους ισχυρισμούς του τους «λέει εν πλήρη συνειδήσει και των συνεπειών που έχει αυτό που λέω». Λογικά δεν μπορεί τόσο σοβαρές καταγγελίες να περάσουν στο ντούγκου. Πρέπει άμεσα εισαγγελέας να καλέσει τον Δ. Μηλάκα και να καταθέσει ότι γνωρίζει, κατονομάζοντας τους αστούς πολιτικούς και τους ξένους «εμπειρογνώμονες»  που εμπλέκονται σ’ αυτές τις βρόμικες δουλειές

«Αυτό το πράγμα λοιπόν, αυτή η διαπλοκή επιχειρείτε να σπάσει. Οι "ευσεβείς", "ηθικοί" και "δίκαιοι" εταίροι μας οι οποίοι μας κουνούν το δάκτυλο ήταν μέσα στο μηχανισμό ο οποίος φύτρωσε και καλλιεργήθηκε μέσα στο σάπιο σκηνικό» συμπλήρωσε ο Σ. Μηλιάκας.

Εδώ να θυμίσουμε ρεπορτάζ της εφημερίδας  Realnews σύμφωνα με το οποίο βρίσκονται «στο μικροσκόπιο των Αρχών καταθέσεις πολιτικών στο εξωτερικό ύψους πάνω από 10 δισ. ευρώ που δεν έχουν δηλωθεί»

Γενικά είμαστε πολύ επιφυλακτικοί για την αποτελεσματικότητα τέτοιων καταγγελιών. Αν όμως υπάρξει πολιτική βούληση και διερευνηθούν θα τυνάξουν το υπάρχον πολιτικό αστικό σκηνικό στον αέρα.