Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ο Σόιμπλε απειλεί με grexit από ατύχημα και χάνει την ψυχραιμία του

«Δεν θα γίνω εγώ αποδιοπομπαίος τράγος»
    
Λίγα μόλις 24ωρα μετά την παρεξήγηση και το διάβημα της ελληνικής πλευρά στη Γερμανία για τις εμπρηστικές δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Β. Σόιμπλε, νέες σκληρές δηλώσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη επιβαρυμένες σχέσεις των δύο χωρών.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει την ευθύνη να βοηθήσει τον εαυτό της και...
ότι ο ίδιος δε μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός «ατυχήματος» που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Καθώς (η Ελλάδα) έχει την ευθύνη, η δυνατότητα να αποφασίσει τι θα συμβεί εναπόκειται μόνο σε εκείνη και επειδή εμείς δε γνωρίζουμε ακριβώς τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα, δε μπορούμε να το αποκλείσουμε» επισήμανε ο Σόιμπλε σε δηλώσεις του στο αυστριακό δίκτυο ORF.

Το πρόβλημα δεν πρόκειται να επιλυθεί με το να κάνεις τους άλλους αποδιοπομπαίους τράγους δήλωσε δε με νόημα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η Ευρώπη παραμένει προετοιμασμένη να βοηθήσει την Ελλάδα ωστόσο η ίδια πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Νωρίτερα εξέφερε απόψε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα «ασφαλώς δεν είναι μια χαμένη υπόθεση» και επισήμανε ότι στα τέλη της περασμένης χρονιάς είχε παρουσιάσει καλύτερες επιδόσεις από εκείνες που προέβλεπε το πρόγραμμα στήριξής της.

«Παρ' όλες τις αμφισβητήσεις, η ανάπτυξη της Ελλάδας στα τέλη της περασμένης χρονιάς ήταν καλύτερη από εκείνη που προβλεπόταν από το πρόγραμμα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης  παρόντος του Αυστριακού ομολόγου του στη Βιέννη.

Ο Σόιμπλε συνέχισε λέγοντας ότι προσπαθεί να παραμείνει ψύχραιμος όσον αφορά την Ελλάδα, πρόσθεσε ωστόσο πως η κυβέρνησή της δεν τον βοηθάει...

Ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ είναι ακόμη υπαρκτός, αλλά οι συνέπειες μία τέτοιας κίνησης θα ήταν απρόβλεπτες, προειδοποίησε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών στην εκδήλωση στη Βιέννη στην οποία μετέσχε και ο Γερμανός ομόλογός του.

Από newsbeast