Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας - Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Αν.Ελ. δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πολιτικές λιτότητας που θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ανεργία, δεν θα ακολουθήσει «εντολές που θα οδηγήσουν, με τη βαριά φορολόγηση, στη δήμευση της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσία» και «δεν πρόκειται να λειτουργήσουμε παρά μόνο ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος» έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι.

Ο κ. Καμμένος παράλληλα διαβεβαίωσε ότι...
«κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος» και τόνισε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τις οικογένειες όλων, για «το μέλλον των παιδιών μας», για τις περιουσίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων, και για να μπορέσει με μία καινούργια πολιτική να αλλάξει σελίδα.

«Διαπραγματευόμαστε, έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω σε πολιτικές που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάος, την ελληνική οικογένεια στην εξαθλίωση» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Άμυνας, διαβεβαίωσε - όπως είπε - το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια της την εξουσία, αναφερόμενος στις προτροπές πολιτών για ταχύτερη αποτελεσματικότητα.

«Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα δεν έχουμε αναλάβει την εξουσία, έχουμε πάρει την κυβέρνηση, αλλά εξουσία ακόμα δεν έχουμε παραλάβει. Ακόμα δεν έχουν αναλάβει αρμοδιότητες οι αναπληρωτές υπουργοί και οι υφυπουργοί, δεν έχουν οριστεί Γενικοί Γραμματείς, δεν έχουν αλλάξει οι διοικητές των Οργανισμών. Όμως, αυτά τα οποία έχουμε αποφασίσει, έχουν προχωρήσει σε επίπεδο Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό ανακοινώθηκε από την Πρόεδρο της Βουλής. Και βεβαίως είναι μια δέσμευση η οποία γίνεται πράξη. Δεν θα γίνει πράξη, γίνεται τώρα πράξη» είπε συγκεκριμένα ο κ.Καμμένος.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος των Αν.Ελ. είπε - παραπέμποντας και σε προεκλογικές δημοσκοπήσεις - ότι το κόμμα του δέχθηκε πρωτοφανή πόλεμο κατά την προεκλογική περίοδο. «Αντιμετωπίσαμε μία επίθεση η οποία τώρα πλέον εξηγείται από πού προέρχεται» είπε και πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος της επίθεσης ήταν να μην μπουν οι Αν.Ελ. στη Βουλή, και να μην συνιστούν εκείνο τον πόλο που θα δημιουργούσε την κυβέρνηση, αμέσως, χωρίς συνεταίρους, «είτε μνημονιακά κόμματα είτε καλυμμένα μνημονιακά κόμματα».

Ανέφερε μάλιστα ένα εσωτερικό έγγραφο της Deutsche Bank, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα πριν από μία εβδομάδα στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής «το οποίο ουσιαστικά περιέγραφε τις πιέσεις που πρέπει να ασκηθούν προς όλα τα μέσα και αυτά ήταν ελληνικές τράπεζες, μέσα μαζικής ενημέρωσης που είχαν πάρει διαφημίσεις και πολιτικά κόμματα, προκειμένου να μην αποτελέσουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ τον πυλώνα συγκρότησης κυβέρνησης. Το κείμενο κατέληγε λέγοντας «εάν είναι να γίνει αντιμνημονιακή κυβέρνηση, ας γίνει, αλλά προς Θεού, να μην συμμετέχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

Ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, «όταν μας είπε ενώπιον του Κυβερνητικού Συμβουλίου ότι εκλήθη από τον Γερμανό πρέσβη, ο οποίος του υπέδειξε «εάν είναι να συνεργαστείτε αύριο, να μην συνεργαστείτε με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά με οποιονδήποτε άλλο».

«Τι σημαίνει αυτό;» αναρωτήθηκε ο κ.Καμμένος και απάντησε:

«Σημαίνει ότι ο δικός μας ρόλος, αλλά και η δική μας υποχρέωση είναι αυτό το οποίο υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό, τηρήσαμε μέχρι σήμερα και θα τηρήσουμε μέχρι τέλους, ότι δηλαδή εμείς δεν γονατίζουμε, δεν προσκυνάμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν παρεκκλίνουμε από τις «κόκκινες γραμμές» μας, δεν εξαπατούμε τον ελληνικό λαό».

Ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα στηρίξουν την κυβέρνηση «που θα αλλάξει τα πράγματα, θα επαναφέρει την εθνική κυριαρχία στη χώρα’ και πρόσθεσε ότι αυτή η κυβέρνηση θα στέκεται όρθια απέναντι στους δανειστές και τους εταίρους.

Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε την κυβέρνηση και στην κοινωνία, διότι η κυβέρνηση δέχεται έναν τεράστιο πόλεμο. Έχουμε υποχρέωση από την στιγμή που είμαστε κυβερνητικοί εταίροι και από τη στιγμή που γίνονται σεβαστές οι «κόκκινες γραμμές» μας, το κυβερνητικό έργο που αυτή την στιγμή έχει αποδοχή της τάξεως του 70% και του 80% του ελληνικού λαού να το στηρίξουμε και να δώσουμε να καταλάβουν σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ότι εδώ δεν διαπραγματεύεται Τσίπρας - Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, η Ελλάδα διαπραγματεύεται, ο ελληνισμός διαπραγματεύεται, το έθνος διαπραγματεύεται» είπε ο κ.Καμμένος.

Από το Ποντίκι