Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Λαγκάρντ και Ντράγκι στο Eurogroup της Τετάρτης

Παρόντες στην κρίσιμη έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, την Τετάρτη, θα είναι η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Με αυτά τα δεδομένα, στις Βρυξέλλες η ελληνική πλευρά θα πρέπει να παρουσιάσει τις θέσεις της όχι μόνο στους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στα άλλα δυο μέλη της τρόικα, κάτι που αυξάνει περαιτέρω τη σημασία...
της σύσκεψης στις Βρυξέλλες.

Θα πρόκειται για το πρώτο τετ-α-τετ της κ. Λαγκάρντ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στον απόηχο της συνάντησης γνωριμίας που είχε ο κ. Βαρουφάκης με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πόουλ Τόμσεν, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Εν τω μεταξύ, με στελέχη της επενδυτικής τράπεζας Lazard, την οποία έχει προσλάβει η Ελλάδα ως σύμβουλο για τη διαχείριση του δημόσιου χρέους, συναντάται αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας ενόψει της έκτακτης συνεδρίασης του Eurogroup.

Από toxwni