Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Ο γερμανός πρέσβης σαν άλλη Σαλώμη ζήτησε από υπουργό το «κεφάλι» Βαρουφάκη!

Ο γερμανός πρέσβης στην Αθήνα φέρεται να ζήτησε από υπουργό την αντικατάσταση του Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τη «Realnews», που επιβεβαιώνει με δημοσίευμά της τα όσα είχε αποκαλύψει την προηγούμενη εβδομάδα το koutipandoras.gr για τη δυσαρέσκεια των Γερμανών απέναντι στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και την επιχείρηση αποδόμησής του, με στόχο την αποπομπή του. Επιβεβαιώνει μάλιστα και το αίτημα του Γερμανού πρέσβη προς την ελληνική πλευρά για απομάκρυνση...
του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει μπει στο στόχαστρο του γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος τον θεωρεί εμπόδιο στην προσπάθεια συνέχισης των διαπραγματεύσεων.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, δεν έχει γίνει επίσημη «κρούση» από τον ίδιο τον Σόιμπλε, αλλά έμμεσες επαφές σε πρόσωπα - κλειδιά του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι Γερμανοί κατηγορούν τον κ. Βαρουφάκη ότι:

- Xρησιμοποιεί πολύ στις διαπραγματεύσεις το «αμερικάνικο χαρτί», με συνεχείς αναφορές σε πιθανή βοήθεια της Ουάσινγκτον

- Δεύτερον, ότι με την αίτηση για παράταση «κορόιδεψε» το Βερολίνο, επενδύοντας στα σχέδια του Γιούνκερ για «χειραφέτηση» της Κομισιόν και ανάδειξη του ίδιου ως «ισχυρού άνδρα» στην Ε.Ε.

- Τρίτον, ότι είναι «σκληρό καρύδι» και πως μπορεί να είναι πολύ απρόβλεπτος κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Από το koutipandoras