Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: Ο Σουλτς είναι φίλος της Ελλάδας...

Το μήνυμα της συζήτησής μας σήμερα είναι η ελπίδα προς τον ελληνικό λαό.
Σουλτς: Έμφαση στις θέσεις εργασίας.
  
Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στα αγγλικά, ανέφερε, στις κοινές δηλώσεις με τον Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες,  ότι σημασία έχει να μιλήσουμε για το μέλλον των νέων, όταν έχουμε 50% ανεργία των νέων δεν μπορείς να μιλάς για το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι, συζητήσαμε δράσεις και σχέδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε...
είναι ότι όχι μόνο εφαρμόστε, εφαρμόστε, εφαρμόστε, αλλά να υπάρχει αλληλεγγύη από την Ε.Ε. στα μέλη της».

«Το μήνυμα που θα πρέπει να δώσει η Ευρώπη είναι αυτό της βοήθειας και της αλληλεγγύης. Ο Σουλτς είναι φίλος της Ελλάδας, είχαμε παραγωγική συζήτηση» πρόσθεσε, ενώ συμπλήρωσε Η Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει την κρίση.

«Δίνουμε έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην απασχόληση στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκό Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και μίλησε  για την ανάγκη κινητοποίησης χωρίς καθυστέρηση κονδυλίων για την απασχόληση των νέων.

Όπως είπε, «θα πρέπει να καταρτίσουμε σχέδιο για την πρόσληψη νέων ανέργων για την καταπολέμηση της κοινωνικής κρίσης». Ζήτησε παράλληλα, «να ξεκινήσουμε συζήτηση για τη δημιουργία ενός σχεδίου εξειδικευμένου για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις με βιώσμο χαρακτήρα».

«Εδώ θα εστιάσουμε το αμέσως προσεχές διάστημα», τόνισε ο  Σουλτς.
Δείτε τo Βίντεο:
Από nonews-news