Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Εφικτή η αναβολή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων

Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να αναστείλει την εφαρμογή ορισμένων προεκλογικών δεσμεύσεων ώστε να οικοδομηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη με τους εταίρους της, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ιταλία ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Τόνισε ωστόσο πως θα ήταν χρήσιμο εάν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επεδείκνυε απέναντι στην Ελλάδα την ίδια ευελιξία που επέδειξε το καλοκαίρι του 2012, δηλαδή όταν άρχισε...
η σταδιακή αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα ζητά από την ΕΚΤ την αύξηση του υφιστάμενου πλαφόν των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, για να διευκολυνθεί η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας μας.

Ο ΥΠΟΙΚ εξέφρασε πάντως την πεποίθηση πως η Αθήνα και οι εταίροι-πιστωτές θα καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έως τις 12 Απριλίου.

Επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται να παραβιάσει μονομερώς τους κανόνες της ευρωζώνης, διευκρίνισε όμως πως θα είναι διαφορετικό εάν η Αθήνα επιδιώξει συνεργασίες για την αναθεώρησή τους.

Ο κ. Βαρουφάκης επαναβεβαίωσε πως η Ελλάδα δεν επιζητεί λύση εκτός ευρωζώνης, διευκρινίζοντας πως η λύση για τα προβλήματα της χώρας μας θα πρέπει να βρεθεί εντός ευρωζώνης.