Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ο βιασμός της ελπίδας

Πόσα έχουν γίνει στο όνομα της τελευταίας κατοίκου τους κουτιού της Πανδώρας; Πόσα;

Από όσο πχ θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου για ελπίδα μίλαγε -μαζί με τη λιτότητα που έλεγε- και ταυτόχρονα τα έσπαγε με τον Άκη στα μπουζούκια.

Ελπίδα και ο Σαμαράς, ελπίδα και οι startupers για να κονομήσουν, να αλλάξουν τον κόσμο, να τολμήσουν, να νιώσουν ζωντανοί.

Ελπίδα βιασμένη βάναυσα για...
το προσωπικό συμφέρον διαφόρων γκουρού, «σοφών», «ειδημόνων»…

 Ελπίδα για μετά τη ζωή χαρά, ελπίδα για να καταφέρεις να ζήσεις ευτυχισμένος πριν πεθάνεις, ελπίδα για να βγάλεις το μήνα, ελπίδα για να μάθεις να μιλάς με αυτοπεποίθηση.

Η Ελπίδα βιασμένη ξανά, σε συνδυασμό με το τζόγο για να ζήσεις καλύτερα, το αλκοόλ για να ξεχάσεις και να ζήσεις καλύτερα, τις εφήμερες σχέσεις για να μάθεις καλύτερα και να απολαύσεις περισσότερο.

Η κινητήριος δύναμη, η Ελπίδα.

Από καταβολής κόσμου, ο άνθρωπος μαθαίνει να ζει με την Ελπίδα και για την Ελπίδα και την Ελπίδα είναι που του την πηδάνε χωρίς να τον ρωτάνε. Και πάντα είναι Η Ελπίδα και ποτέ Ο Ελπίδας…

Άραγε λοιπόν τι μας λέει ο ποιητής με το «Έρχεται η Ελπίδα»;

Μήπως μας λέει ότι έρχεται άλλος ένας κλώνος για βιασμό;

Μήπως έπιασε τον πόνο και πόθο του κόσμου;

Και γιατί ο άλλος ποιητής δεν μιλάει ξεκάθαρα πλέον για Ελπίδα; Ίσως γιατί την αφαίρεσε από τον κόσμο και δεν τολμάει να ξεστομίσει τη λέξη γιατί ντρέπεται;

Πάμε στον πρώτο πάλι. Είναι μια επανάληψη του βιασμού της Ελπίδας; Δεν το ξέρουμε. Ξέρουμε ότι πήρε μια λέξη ιερή όμως.

Μια λέξη βάση που είναι πίσω από πολλά επιτεύγματα της ανθρωπότητας αλλά και μια λέξη πολυ-βιασμένη δυστυχώς.

Σε αυτές τις εκλογές, ο κόσμος θα ψηφίσει με την Ελπίδα και για την Ελπίδα.

Ελπίδα για να ζήσει καλύτερα, Ελπίδα για να τιμωρηθούν τα καθάρματα, Ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για αυτόν και τα παιδιά του.

Δεν μπορείς να κατακρίνεις την Ελπίδα.

Στο απαγορεύω εγώ προσωπικά γιατί η Ελπίδα είναι κίνητρο και πάθος. Είναι ανακατεμένη με φόβο και είναι φόβος.

Αλλά είναι πάθος. Πάθος για δημιουργία, για λύτρωση.

Αυτός που θα προσπαθήσει να μου τη στερήσει θα τον πάρει και θα τον σηκώσει. Μέχρι η Ελπίδα να μην χρειάζεται και να πάρει τη θέση της ήρεμη στα σκαλιά στα πόδια της Γνώσης.

Αμήν.

Χρήστος

(Αγαπητέ Χρήστο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, οι Έλληνες δεν ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές από ελπίδα αλλά από ανάγκη. Όταν σε έχουν περικυκλώσει από παντού και βλέπεις πως την πάτησες, δεν μιλάει η ελπίδα. Μιλάει η απελπισία. Η ελπίδα θα μιλούσε στις εκλογές του 2012 αλλά οι Έλληνες φοβήθηκαν. Φοβήθηκαν και έχασαν. Την άποψή μου για τη ελπίδα την έχω γράψει: Ελπίδα.)