Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Της κοντής ΝΔ της φταίει η ΕΡΤ3!

H κυβέρνηση που έριξε το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το «μνημονιακό μαύρο» σε ολόκληρη την χώρα ετοιμάζεται να «μαυριστεί» από τους ψηφοφόρους στις εκλογές της 25ης Γενάρη. Μια εξέλιξη που δεν θα τη φέρει απλώς στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά θα την οδηγήσει σε γερή εσωκομματική κρίση, αφού στο εσωτερικό του βασικού κυβέρνώντος κόμματος ετοιμάζονται ήδη οι «δελφίνοι» για την επόμενη μέρα. Η πραγματικότητα από ό,τι φαίνεται πέφτει τόσο βαριά στην ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ώστε να βρίσκεται σε καθεστώς πλήρους πανικού. Ουσιαστικά τις τελευταίες...
ημέρες έχει εγκαταλείψει την… πολιτική και εστιάζει αποκλειστικά στην επικοινωνιακή διαχείριση των τελευταίων ημερών πριν από τις κάλπες. Κυρίαρχα στοιχεία οι τραγελαφικές ακρότητες και η προσπάθεια αναζήτησης και εκμετάλλευσης της όποιας πολιτικής «γκάφας» υπάρξει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά του πανικού στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν τα όσα είπε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Μουρούτης στη διακομματική επιτροπή για τις εκλογές που συνεδρίασε υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών. Εκφράζοντας προφανώς τις απόψεις του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ (καθότι στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά) απαίτησε να σταματήσει το απεργια κό πρόγραμμα της ΕΡΤ3 γιατί, όπως δήλωσε, «νοθεύει τον ανταγωνισμό με τα άλλα τηλεοπτικά κανάλια». Χαρακτήρισε το πρόγραμμα παράνομο, γεγονός που σαφώς έχει να κάνει με την πανελλαδική κάλυψη την οποία έχουν πετύχει οι απεργοί μεταδίδοντας ψηφιακά το πρόγραμμά τους από το κανάλι 34 στην Αθήνα. Σύμφωνα με τη ΝΔ, αποτελεί νόθευση ο αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στη δημόσια τηλεόραση και η απαίτησή τους για στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα ενημέρωσης, ενώ είναι υγιές να ελέγχουν το τηλεοπτικό τοπίο, τι λέγεται και τι προβάλλεται, ο ΔΟΛ, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος, ο Μαρινάκης και οι λοιποί μεγαλομέτοχοι των καναλιών. Στην ίδια συνεδρίαση ο Γ. Μουρούτης ζήτησε να αφαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο προβολής του ΣΥΡΙΖΑ η διάρκεια της εκπομπής του Λ. Λαζόπουλου στις 13/1 γιατί –όπως υποστήριξε– διαφήμισε τις πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος ζήτησε να εκτεθούν τα κόμματα που ρυπαίνουν την Αθήνα με αφίσες! Στην ίδια λογική απόγνωσης εντάσσεται προφανώς και η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Σχολιάζοντας μια απόστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, σε ομιλία του στη Ρόδο, και συγκεκριμένα τη φράση «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί. Λοιπόν ναι. Ιδού η Ρόδος. Και το πήδημα σε λίγες μέρες, με την ώθηση του ελληνικού λαού. Με τη δική σας ώθηση» θεώρησε ότι υφίσταται… σεξουαλικό υπονοούμενο. Έτσι σημείωσε σε ανακοίνωσή της πως «ο κ. Τσίπρας δεν παίζει μόνο με την Ευρώπη. Δεν παίζει μόνο με τους Έλληνες. Μας προσβάλλει όλους. Ντροπή!»

Εκλογικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον να μειώσει κατά το δυνατόν τη διαφορά που έχει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα λεγόμενα «κρυφά γκάλοπ» που διαθέτουν στο Μαξίμου έδειξαν την πιθανότητα η ψαλίδα να εκτοξευθεί σε διπλάσια ποσοστά από αυτά των περισσότερων επίσημων δημοσκοπήσεων. Μόνο που στο καράβι που βουλιάζει δεν παρατηρείται η απαραίτητη εσωκομματική συνοχή και διάθεση, για να δοθεί ένας τέτοιος «αγώνας χαρακωμάτων» ώστε η υποχώρηση να μη γίνει από… τακτική άτακτη. Οι μόνοι σύμμαχοι που θεωρεί ότι έχει η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη ηλικία του εκλογικού σώματος, στοιχείο που αποτελεί έδαφος πρόσφορο για τις πολτικές τρομοκράτησης, και οι οίκος Γκολντμαν Σακς! Σύμφωνα με έρευνα του συγκεκριμένου οίκου που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά έχει 43% πιθανότητες να είναι πρώτο στην εκλογική αναμέτρηση.

Πάντως το επιτελείο της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη αρχίσει να μοιράζει και τον «πολιτικό λογαριασμό» της επικείμενης εκλογικής ήττας. Τα στελέχη που προσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά κάνουν λόγο για έναν αγώνα που «δίνει μόνος» ο πρωθυπουργός επιρρίπτοντας ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση. Στο επίκεντρο των επιθέσεων ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που με αφορμή τις δηλώσεις του για «χαλάρωση» των πολιτικών σταθερότητας θεωρείται ότι ασκεί προσωπική πολιτική και συμπλέει με τον ΣΥΡΙΖΑ προσδοκώντας ακόμη και τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αντίστοιχη κριτική ασκείται και στην οικογένεια Μητσοτάκη, με αφορμή τόσο τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη που θυμίζει τις διαφωνίες της με την κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ «όπου σταθεί κι όπου βρεθεί», καθώς και τα όσα λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ασκεί –όπως αναφέρουν– προσωπική πολιτική.

Tου Γεράσιμου Λιβιτσάνου από prin