Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Το τελευταίο ταγκό της τρόικας στο Παρίσι!

Mα, δεν βγήκατε στον δρόμο να πανηγυρίσετε; Δεν τ’ ακούσατε στο «Μέγκα»; Τέρμα η τρόικα στην Αθήνα!

Βέβαια δεν είναι και για τόσο πολλούς πανηγυρισμούς, αυτό θα γίνεται εφεξής. Δηλαδή η τρόικα θα εξακολουθήσει να μας εξετάζει και να μας επιθεωρεί, αλλά από το… Παρίσι! Τι άλλαξε; Το Παρίσι είναι πια η νέα πρωτεύουσα της Ελλάδας;

Τι έγινε λοιπόν; Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα ταξιδέψουν στο Παρίσι οι υπουργοί μας Χαρδούβελης, Μητσοτάκης κ.λπ. για να τους επιθεωρήσουν οι τροϊκανοί αν είναι καλογυαλισμένοι και καλοκουρεμένοι και αν φύτρωσαν μαλλιά στην καράφλα του Δένδια.

Μας πληροφόρησε ο Τρέμης (Στραβελάκης) ότι το να μην έρχεται στην Αθήνα η τρόικα το ζήτησε ο Σαμαράς, γιατί κάθε επίσκεψη μας έριχνε το ηθικό και είχαμε τα ψυχολογικά μας. Γι’ αυτό, Παρίσι!

Δεν ξέρω, αλλά η επιθεώρηση της Ελλάδας από την τρόικα...
στο Παρίσι μού θυμίζει την παλιά καλλιτεχνικότατη ταινία του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι «Το τελευταίο ταγκό στο Παρίσι».

Πρόκειται για ιστορική καλλιτεχνική ταινία είπαμε, όχι τσόντα. Μην ξεγελαστείτε από τη φωτό. Με τον Μάρλον Μπράντο και τη Μαρία Σνάιντερ. Και με την περίφημη σκηνή με το βούτυρο, ντε!

Ενα από τα μπιπ που θα πέσουν στο Παρίσι θα είναι για τις απολύσεις. Να μη φοβόμαστε ότι δεν θα βρεθούν υπάλληλοι να απολυθούν. Υπάρχει «δεξαμενή» για τις επόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, από όπου θα φύγουν 6.500 υπάλληλοι. Αυτή η «δεξαμενή», όμως, πού στο καλό βρίσκεται; Την έχει δει κανένας;

Και πρέπει η δεξαμενή να έχει μέσα κροκόδειλους, που θα γουρλώνουν τα μάτια τους πιο πολύ κι απ’ τον Κυριάκο.

Κι από το Παρίσι στην Αθήνα. Στη συναυλία της φοβερής Χαρούλας Αλεξίου, που φορώντας γάντι καθαρίστριας στο δεξί χέρι, τραγούδησε για τις απολυμένες καθαρίστριες. Ακούστηκαν και τα τραγούδια:

Μια ζωή οι καθαρίστριες μες στους δρόμους.

Τέλη – τέλη- τέλη, μ’ άναψαν φωτιά/ τέλη- τέλη- τέλη τα εκκαθαριστικά.

- Εξαρτάται από τα ΜΑΤ/ εξαρτάται.

- Ο Δένδιας δεν υπάρχει πια, τον πάτησε το τρένο.

- Δι’ ευχών των ενστόλων ημών/ που βαράνε δυνατά / με τα κλομπ.

- Και μόνο / που με βαράς Κικίλια / λιώνω.

- Μία είναι η ουσία / πώς υπάρχει αφραγκία.

- Κι ύστερα κι ύστερα / μα δεν υπάρχει ύστερα.

Το κλου ήταν όταν ανέβηκαν ντυμένοι καθαρίστριες Σαμαράς – Χαρδούβελης και τραγούδησαν το μεγάλο σουξέ, σούπερ αφιερωμένο στις απολυμένες:

- Δημητρούλα μου γεια σου/ θα σου πάρω λακέρδα / κάνε κέφι και κέρνα.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn