Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Για πρώτη φορά περάσαν οι Γερμανοί απο τα Τέμπη και δεν τουφέκισαν κανένα

Επιθεώρηση από τον Χορστ Ράιχενμπαχ στα Τέμπη.
Όχι στην μείωση της τιμής των διοδίων και  δέσμευση για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου (και όχι ημικόμβου) στο ύψος των διοδίων Πυργετού εισέπραξαν οι θεσσαλοί αυτοδιοικητικοί από τον επικεφαλής της Task Force κ. Χορστ Ράιχενμπαχ και τον αχυράνθρωπο υπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, στο περιθώριο της επιθεώρησης των έργων στην κοιλάδα των Τεμπών.

Ο Γερμανός επικεφαλής της Task Force...
εξέφρασε την ικανοποίηση του τόσο για την πορεία των έργων, όσο και για την συνεργασία κυβέρνησης, ιδιωτών και Ευρωπαικής Ένωσης στην κατασκευή μεγάλων έργων, όπως αυτό της σήραγγας των Τεμπών, ενώ δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για την άγρια ομορφιά της περιοχής, που αντίκρισε στο περιθώριο της επίσκεψης του στα Τέμπη.

Η τιμή των διοδίων και το αίτημα των Θεσσαλών και των φορέων της Πιερίας, που παρέστησαν στην επίσκεψη Ράιχενμπαχ, αποτέλεσε σημείο αντιπαράθεσης μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του υπουργού Μεταφορών! Ο Περιφερειαρχης να ζητησε την παρέμβαση του Γερμανού παράγοντα προς την παραχωρησιούχο εταιρία, ώστε να μειωθούν τα διόδια ενω ο  υπουργός κ. Χρυσοχοίδη  χαρακτηρίσε «λαικιστές» όσους θέτουν ζήτημα διοδίων σε ένα έργο υψίστης σημασίας για την εθνική οικονομία….

Θετικά σχολιάστηκε το γεγονός ότι  πρώτη περάσαν οι Γερμανοί  από τα Τέμπη και δεν τουφέκισαν κανένα.