Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κυβερνά τώρα τη χώρα...

Ο εξολοθρευτής των δράκων της ελληνικής οικονομίας
Η ιρλανδική εφημερίδα «Irish Times» κάνει αφιέρωμα στο προφίλ του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, σε άρθρο με τίτλο «Ο εξολοθρευτής των δράκων της ελληνικής οικονομίας».

Το άρθρο ξεκινά με ένα ερώτημα, «Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών να αποτρέψει τη χρεοκοπία της χώρας του με τη σκληρή, πολεμική του προσέγγιση γεμάτη με υποσχέσεις αλά Τσώρτσιλ για μία πολυπόθητη νίκη;». Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να επιλέγει να μείνει μακριά από τη δημόσια σκηνή, κάποιος θα έπαιρνε την εντύπωση ότι ο αναπληρωτής του και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κυβερνά τώρα τη χώρα, συνεχίζει το...
δημοσίευμα.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ;
Έλληνας δικηγόρος, σοσιαλιστής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός και αναπληρωτής πρωθυπουργός τις Ελλάδα.

Γιατί είναι στην επικαιρότητα; Διότι βρίσκετε στη διόλου αξιοζήλευτη θέση να προσπαθεί να πείσει τις εξαιρετικά επιφυλακτικές αγορές ότι η Ελλάδα μπορεί να εξορκίσει την χρεοκοπία, με την φόρτωση φόρων που έχει επιβάλλει στον λαό του.

Τα χαρακτηριστικά του ...σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, γνωρίσματα που γενικά δεν συμμερίζονται οι περισσότεροι από τους συναδέλφους βουλευτές του.

Λιγότερο ελκυστικά χαρακτηριστικά ...έλλειψη ζεστασιάς, εμφάνιση και ομιλία.
Το πιο πιθανό είναι να πει «αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα".

Λιγότερο πιθανό να πει «Δυστυχώς, είμαστε σε πτώχευση." ...λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν από τον Έλληνα πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη το 1893.) 

απο BLOOMBERG.COΜ, μέσω "continuita"& "Σίβυλλα"