Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Η ελπίδα σκούριασε

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, αφού η ανάκληση της άδειας υλοτομίας στην οποία είχε προχωρήσει ο Υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης προ δύο εβδομάδων αποδείχτηκε ένα σύντομο κομμουνιστικό διάλειμμα, ενώ εξηγήσεις για το τί ακριβώς συνέβη θα δώσει ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού.

Συγκεκριμένα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Γιώργος Τσιρώνης είπε ότι οι άδειες για την αποψίλωση...
του δάσους είναι νόμιμες.

Αν ο Γιώργος Τσιρώνης είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, τότε εγώ είμαι το πάντα της WWF.

Το ξέραμε, @#%^&*@&# Υπουργέ, ότι οι άδειες είναι νόμιμες. Γι' αυτό σας ψήφισαν οι κάτοικοι των Σκουριών. Για να αλλάξετε τον νόμο.

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το γραφείο του κ. Τσιρώνη προχώρησε στην εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Η υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων του Fangorn που θα διατεθεί στον Saruman για την ανέγερση του Isegard και τη δημιουργία στρατού Uruk-Hai με σκοπό την επιστροφή του Δαχτυλιδιού στον νόμιμο κάτοχό του, Sauron. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα το πρωί, προέκυψε ότι το Δαχτυλίδι βρίσκεται παράνομα στην κατοχή του Bilbo, αφού το έκλεψε από το Gollum, ενώ καταζητείται και ο ανιψιός του, Frodo, μαζί με τους 8 συνεργούς του που αποτελούν τη φερόμενη ως Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.»

Από τη μεριά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων στα μεταλλεία, είπε ότι είναι δικαίωμα τους να διαμαρτύρονται αλλά είναι και υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύσει το περιβάλλον, οπότε καταλαβαίνουμε ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ή δεν έχει καμία επαφή με τον αναπληρωτή υπουργό του ή πάσχει από οξεία σχιζοφρένεια ή μας δουλεύει ψιλό γαζί.

Πρώτη φορά ακούω να κόβονται δέντρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Προφανώς, πρόκειται για νέα επαναστατική μέθοδο των κομμουνιστών.

Συνεχίζοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισήμανε ότι οι θέσεις εργασίας δεν κινδυνεύουν, αφού όταν οι μπουλντόζες τελειώσουν με την προστασία του δάσους στις Σκουριές θα ξεκινήσουν να μπαζώνουν τους αιγιαλούς, ώστε να προστατευτούν οι παραλίες από τους νεοφιλελεύθερους λουόμενους.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε ότι η απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος αποτελεί μέρος του μποσελβίκικου σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να παραδοθεί ο φυσικός πλούτος της χώρας στα χέρια ιδιωτών και στη συνέχεια να κρατικοποιηθεί με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γιώργος Τσιρώνης δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν να παίζουν τον καλό και τον κακό μπάτσο μέχρι να μας σπάσουν τα νεύρα ή να διαπιστώσουμε ότι είναι εντελώς για τα σίδερα και να τους τσιμεντώσουμε στα χρυσωρυχεία της Χαλκιδικής παρέα με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Εν τω μεταξύ, οι συριζαίοι – που μετά από 50 μέρες ακόμα δεν έχουν καταλάβει τί τους έχει συμβεί - συνεχίζουν να καλούν σε δράσεις, ενώ η ηγεσία τους πουλάει ανενόχλητη τους αγώνες στα υπουργικά γραφεία σε συνεννόηση με τους ολιγάρχες που υποτίθεται ότι θα διέλυε.

Φίλοι συριζαίοι, ξυπνάτε! Έχει και η βλακεία τα όριά της.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Ευτυχώς που στις αυτοδιοικητικές του Ιουνίου βγήκε συριζαίος δήμαρχος στον Δήμο Αριστοτέλη για να γίνουν τελικά όλα αυτά που στήριζε ο κακός Πάχτας. Το ΚΚΕ φταίει μάλλον που κατέβασε δικό του υποψήφιο και διέσπασε την ενότητα της Αριστεράς. Έτσι δεν είναι, συριζοταλιμπάν μου;)

H φωτό είναι του Wonder JLaw