Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Δωρεάν τηλεφωνήματα μέσω διαδικτύου στην κινητή τηλεφωνία

Η εταιρεία Νokia στο πλαίσιο της Μobile World Congress 2009 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Skype, μια συνεργασία που θα φέρει τα πάνω- κάτω στην κινητή τηλεφωνία.

Το λογισμικό πρόγραμμα Skype που σήμερα χρησιμοποιείται από τους χρήστες του Ίντερνετ για δωρεάν τηλεφωνήματα μέσω Διαδικτύου, θα ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα της Νokia, με αφετηρία τη συσκευή Ν97, που αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι.
Πρόκειται για ένα «έξυπνο κινητό» (τον πιο εξελιγμένο φορητό υπολογιστή), με λειτουργικό Symbian, μεγάλη οθόνη αφής, ενσωματωμένο GΡS, κάμερα 5 megapixels και ενσωματωμένη μνήμη 32 GΒ που μπορεί να επεκταθεί συνολικά στα 48 GΒ για αποθήκευση δεδομένων!

Το λογισμικό Skype θα αποτελεί μέρος του ευρετηρίου του Νokia Ν97, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργεί Skype επαφές. Έτσι, οι κάτοχοι του Νokia Ν97 σε ολόκληρο τον κόσμο, θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τρίτης γενιάς (3G) ή τα ασύρματα δίκτυα σταθερής τηλεφωνίας (Wi-Fi) για να κάνουν ή να δέχονται φωνητικές κλήσεις (Skype-to-Skype) χωρίς χρέωση! Επίσης θα μπορούν με χαμηλό κόστος να καλούν σταθερά τηλέφωνα Skype ή άλλα κινητά τηλέφωνα.
Μέχρι σήμερα, οι χρήστες του Skype μπορούσαν να κάνουν δωρεάν τηλέφωνα σε άλλους χρήστες Skype μόνο από τον υπολογιστή τους, αλλά τώρα θα μπορούν να κάνουν το ίδιο και από το κινητό τους. Ήδη σήμερα οι χρήστες του Skype σε όλο τον κόσμο να υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια.