Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ασφυκτικό πλαίσιο από την Ε.Ε. στην Ελληνική κυβέρνηση

Mιλάει στο Κόκκινο ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Νότης Μαριάς σχολιάζοντας την βαρύτητα των αποφάσεων του Eurogroup της Δευτέρας και σημειώνει πως οι εταίροι έχουν επιβάλει στην Ελλάδα ένα ασφυκτικό πλαίσιο εποπτείας, ενώ υποστήριξε πως έχουν γίνει λάθη τακτικής από την Αθήνα.

Σημαντικό στοιχείο από το Eurogroup της Δευτέρας, όπως υπογράμμισε ο κύριος Μαριάς στην Φυλή των Φίλων και τον Κώστα Αρβανίτη, είναι ότι δεν υπήρξε οριστική απόφαση για την Ελλάδα παρά μόνο συμπεράσματα...
δια στόματος του προέδρου του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, που τόνισε πως απαιτείται από την Ελλάδα να συνεργαστεί με τους θεσμούς, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η Ελληνική πλευρά.

Επιπλέον, ο κ. Dijsselbloem αναφέρθηκε ότι απαγορεύεται από την Ελλάδα να προχωρήσει σε μονομερής πράξεις πέρα απο τα προσυμφωνηθέντα και γι` αυτό τον λόγο θα έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, συμπλήρωσε ο κ. Μαριάς.

Ρήξη και έξοδος; ή υπομένουμε την πολιτική της σταγόνας;

Το συμπέρασμα που προκύπτει από τον τελευταίο μήνα των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς και την Τρόικα, σημειώνει ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, είναι πως η Τρόικα συνεχίζει να έχει υπό σκληρή εποπτεία την Ελλάδα, σε βαθμό που υπερβαίνει τους θεσμούς της Ε.Ε.

Τέλος, ο κύριος Μαριάς είπε πως έχουν γίνει λάθη τακτικής από την ελληνική κυβέρνηση και θεωρεί ότι έχει υποτιμηθεί η θεσμική αξιοποίηση, ενώ υποστήριξε ότι η Αθήνα έχει υποχωρήσει αρκετά από τις αρχικές θέσεις της, συγκεκριμένα σημείωσε ότι "δεν πρέπει να παίρνουμε τις αποφάσεις λευκό πανί, ενώ το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πρέπει να πιέσει περισσότερο, με τα διαθέσιμα θεσμικά εργαλεία, τις αποφάσεις της Ε.Ε.".