Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: Μόνο σε οριακό αδιέξοδο η λύση του δημοψηφίσματος

Mόνο «εάν θα φτάσουμε σε ένα οριακό σημείο, σε ένα σημείο αδιεξόδου, κάτι το οποίο απευχόμαστε και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην φτάσουμε σε αυτό", θα υπάρξει η λύση του δημοψηφίσματος, ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM τόνισε ότι "πάντοτε υπάρχουν και αυτές οι λύσεις. Εμάς, όμως, στόχος μας είναι να μη φτάσουμε...
σε αυτό το σημείο".

 «Το ερώτημα του δημοψηφίσματος, εάν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα έχει να κάνει με τα σημεία που μας οδήγησαν στο αδιέξοδο. Εάν έχει έρθει σε αδιέξοδο ο διάλογος, επειδή για παράδειγμα μάς ζητούν οι δανειστές την εφαρμογή κάποιων σκληρών μέτρων λιτότητας, τότε το ερώτημα, σας το λέω ενδεικτικά και υποθετικά, το τονίζω, θα έχει να κάνει με την εφαρμογή αυτών των μέτρων λιτότητας ή όχι. Έχει, όμως, σημασία για ποιον λόγο θα έρθουμε σε αδιέξοδο, δηλαδή εάν θα είναι σε αδιέξοδο για τον έναν λόγο ή τον άλλον, τότε αυτό θα είναι και το ερώτημα του δημοψηφίσματος», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τον ΟΟΣΑ και τις μεταρρυθμίσεις, ο Γ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι "είναι ένα κέντρο τεχνογνωσίας και εφαρμογής πολιτικών. Σε αυτόν τον Οργανισμό κατέφυγε η ελληνική κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης. Κατέθεσαν το δικό τους μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της νέας κυβέρνησης και ζητήσαμε τη βοήθεια σε σχέση με την τεχνογνωσία που κατέχει ένας οργανισμός, όπως ο ΟΟΣΑ, για τη διευκόλυνση και την προώθηση αυτού του μεταρρυθμιστικού έργου. Η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θέτει την ατζέντα και τις μεταρρυθμίσεις. Και ο ΟΟΣΑ θα εξειδικεύσει ακριβώς αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Επομένως, δεν είναι ζήτημα καλού ή κακού ΟΟΣΑ. Είναι ζήτημα καλών ή κακών πολιτικών, με βάση την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικονομική αποτελεσματικότητα».

Για τη ρευστότητα ο κ. Σακελλαρίδης διαβεβαίωσε ότι χρήματα αυτήν τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση βρίσκει και αποπληρώνει κάθε δόση.

«Δουλειά της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών είναι να υπάρχουν αυτά τα χρήματα κάθε φορά που απαιτείται, είτε για την καταβολή χρηματοπιστωτικών υποχρεώσεων προς τους πιστωτές, είτε για την καταβολή μισθών, συντάξεων και δαπανών που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Δημοσίου» σχολίασε.

Aπό avgi