Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Παίζουν με τις λέξεις… Brussels Group (BG), η κωδική ονομασία της Τρόικα

Brussels Group (BG) είναι η κωδική ονομασία των τεχνικών κλιμακίων που συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες και στα οποία συμμετέχουν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι διαπραγματεύσεις θα γίνονται μεταξύ ομολόγων, ενώ το «Brussels Group θα μπορεί να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Ελλάδα, και οι οποίοι θα συναντώνται...
στην Αθήνα με ομοβάθμιους αξιωματούχους».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση, για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται «on Site Exchange of Facts» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι συζητήσεις γίνονται στο κτίριο Charlemagne των Βρυξελλών (φωτογραφία).

Επαφές Τσίπρα σε Παρίσι και Βρυξέλλες

Αύριο Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Επίσης, θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία, και εν συνεχεία θα υπογράψουν συμφωνία.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί διαδοχικά:

– Στις 08:30 με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
– Στις 09:30 με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
– Στις 11:30 με τον Μανώλη Γλέζο.

Από mignatiou