Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Δημοψήφισμα ή εκλογές; Διαψεύδει το Μαξίμου

Για διαστρέβλωση του νοήματος όσων υποστήριξε στη συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», μιλάνε σε δηλώσεις τους «κύκλοι» του Μεγάρου Μαξίμου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, μέσα από δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» που αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων…

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε μια προσπάθεια αποδόμησης...
του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη. Είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη «διευκρινίσεων» αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού στην εφημερίδα «Corriere della Sera».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα «δημοψήφισμα για το ευρώ». Η λέξη «ευρώ» είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση».

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου «Γκίκα Χαρδούβελη», που έλεγε «ναι» σε όλα, θα απογοητευθούν».

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά», καταλήγουν οι «πηγές».

Από mignatiou