Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Οι έξι μεταρρυθμίσεις που θα θέσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις

Αφορούν την προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με την αναγκαία διοικητική μεταρρύθμιση, τη ρύθμιση των οφειλών, τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης, και τη δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων. 
 Όπως αναφέρεται σε ανεπίσημη ενημέρωση από κυβερνητικές πηγές, οι έξι μεταρρυθμίσεις με τις οποίες ξεκινά η κυβέρνηση τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι οι εξής:...

1 & 2) Ανθρωπιστική Κρίση – Διοικητική Μεταρρύθμιση Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια καταπολέμησης του τρίπτυχου της φτώχειας (σίτιση – στέγη – ενεργειακή επάρκεια) που θα συνδυαστεί με τη διοικητική μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη όλη η χώρα (π.χ. χρήση της έξυπνης Κάρτας του Πολίτη)

3) Νομοσχέδιο για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία Απεγκλωβισμός και επανένταξη των εκατομμυρίων οφειλετών στην φοροδοτική διαδικασία με τρόπο, όμως, που να βοηθά στην δημιουργία φορολογικής συνείδησης, δεν «κουρεύει» το οφειλόμενο κεφάλαιο και επιβραβεύει τους συνεπείς. 

4) Μεταρρύθμιση φορολογικής διοίκησης 

5) Ενεργοποίηση του Φορολογικού Συμβουλίου 

6) Δημιουργία νέου ευέλικτου σώματος στοχευμένων φορολογικών ελέγχων αποτελούμενο από αυστηρά προσωρινούς ελεγκτές