Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Φοβάται κάτι;

Για ψευτομαγκές κάνει λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο, μετά τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι θα στείλει στον Εισαγγελέα δύο φακέλους με εξοπλιστικά προγράμματα. Άραγε φοβάται κάτι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ;

«Η περίοδος των εύκολων και ατεκμηρίωτων λόγων τελείωσε για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ« τονίζει αρχικά σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.

«Επειδή κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν...
τα όσα είπε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος ως προς τη διερεύνηση διαφόρων εξοπλιστικών προγραμμάτων με ονόματα διατελεσάντων υπουργών Άμυνας, είναι χρήσιμο να τους θυμίσουμε ότι από το 1998 υπουργοί Άμυνας διετέλεσαν κατά σειρά, μετά τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Παπαντωνίου, για την περίοδο 2004-2009 ο κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος και ο κ. Μειμαράκης, για την περίοδο 2010 -2012 ο κ. Βενιζέλος (με παράλληλη αρμοδιότητα του κ. Μπεγλίτη ως αναπληρωτή υπουργού), ο κ. Μπεγλίτης και ο κ. Αβραμόπουλος, για την περίοδο 2012-2015 ο κ. Παναγιωτόπουλος, πάλι ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Δένδιας» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη.

Ειδικά ως προς το ζήτημα των υποβρυχίων, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει σημειώνοντας ότι «η προστασία του δημοσίου συμφέροντος ταυτίζεται με την επίκληση και εφαρμογή του νόμου του 2010 που εισηγήθηκε ο κ. Βενιζέλος και ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων. Μόνον έτσι κατέστη εφικτή η παραλαβή των υποβρυχίων – χωρίς τα οποία δεν υπάρχει αποτελεσματική προστασία του Αιγαίου και της Α. Μεσογείου – και μόνο έτσι θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο τις σχετικές διαιτητικές δίκες που άνοιξαν το 2013 και εκκρεμούν. Ας το σημειώσει αυτό ο κ. Καμμένος τώρα που έχει προσωπική ευθύνη για τη διαχείριση αυτών των θεμάτων».

Και υπογραμμίζεται:

Ας σταματήσουν οι δημαγωγικές ψευτομαγκιές του τύπου «στέλνω φακέλους στον εισαγγελέα», όταν είναι γνωστό ότι ο εισαγγελέας δεν έχει καμία αρμοδιότητα καθώς για τους υπουργούς αρμόδια είναι μόνον η Βουλή. Είναι φτηνό και αστείο να λες «θα στείλω φακέλους στον εισαγγελέα» όταν αυτός είναι υποχρεωμένος να διαβιβάσει, αμέσως και χωρίς οποιαδήποτε αξιολόγηση, το φάκελο, όπως τον παρέλαβε, στη Βουλή. Οποίος έχει και θέλει να στείλει οτιδήποτε, ας το στείλει με αρμόδιο και σοβαρό τρόπο στη Βουλή, για να πάει ο καθένας στις σωστές του διαστάσεις. Δεν είναι όλοι ίδιοι και όμοιοι στην πολιτική.

Το ΠΑΣΟΚ προσθέτει ότι «ως προς την εκκαθάριση, ειδικότερα, της υπόθεσης των υποβρυχίων στην οποία προέβη, σε εκτέλεση νομού και κατ´ εντολήν της Βουλής, ο κ. Βενιζέλος για να προστατευθεί το δημόσιο συμφέρον, έχουν όλα παρουσιασθεί σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση που ευχαρίστως μπορεί να επαναληφθεί τώρα που μετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα βαθείς γνώστες της υπόθεσης, όπως ο υφυπουργός Άμυνας κ. Τόσκας, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού άμυνας κ. Μπεγλίτη και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Σαγιάς».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

Τέρμα οι πλάκες, οι φτηνοί υπαινιγμοί, οι συκοφαντίες και η λάσπη ως περιβάλλον στο οποίο άνθισαν συγκεκριμένα δημόσια πρόσωπα ευνοημένα από τη συγκυρία. Η περίοδος των εύκολων και ατεκμηρίωτων λόγων τελείωσε για το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τώρα έχουν ευθύνη για κάθε ώρα που περνάει μέσα στα ψέματα, χωρίς στρατηγικό σχέδιο, επιφέροντας μεγάλη βλάβη στην οικονομία και τους πολίτες.