Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

ΝΔ: Αποκλείει αλλαγή ηγεσίας ο Σαμαράς, ένταση και αποχωρήσεις

Καταγγελίες, υπαινιγμοί, αντεγκλήσεις και αποχωρήσεις στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή συνεδρίαση της ΠΕ του κόμματος είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς απέκλεισε αλλαγή ηγεσίας του κόμματος, την ώρα που «πρωτοκλασάτα» στελέχη ζητούν συνέδριο.

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε ο Νίκος Δένδιας, ένα από τα στελέχη του κόμματος που φέρονται ως επικρατέστερα σε περίπτωση αλλαγής ηγεσίας για τη θέση του Α. Σαμαρά. Ο κ.  Δένδιας αποχώρησε εκτοξεύοντας βέλη κατά...
του Προεδρείου λέγοντας πως αυτό προχώρησε σε αποκλεισμό όσων ήθελαν να θέσουν το θέμα της ηγεσίας δια της μεθόδου της εγγραφής στη σειρά μόνον όσων είναι με την ηγεσία. Κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Δενδια λένε ότι ενώ ήταν 20ος στη σειρά των ομιλητών, βρέθηκε ξαφνικά στην 37η θέση. Το όνομα του κ. Δένδια πάντως αναγγέλθηκε λίγο αργότερα αλλά εκείνος είχε ήδη αποχωρήσει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε άμεσα συνέδριο του κόμματος, τονίζοντας ότι η παράταξη έχει μόνον να ωφεληθεί και εκτιμώντας πως ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτε να φοβηθεί. «Ο κ. Σαμαράς δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από ένα συνέδριο. Αν ένα συνέδριο της ΝΔ φτάσει στο σημείο να θεωρήσει ότι χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας θα το έχει αντιληφθεί ο πρόεδρος πολύ νωρίτερα. Άλλως πως από ένα τέτοιο συνέδριο η ηγεσία βγαίνει μόνο ενδυναμωμένη» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη έκανε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. «Εγώ σε στήριξα Ντόρα το 2009 απέναντι στον Σαμαρά. Ήταν καλά τότε, ε; Ήμουν καλός τότε εγώ. Κάποιοι με ψέματα θέλουν τη φατσούλα τους στα ΜΜΕ. Επικαλούνται το Συνέδριο, οι αρχηγίσκοι της δεκάρας», είπε ο κ. Γιακουμάτος. «Παλικαρίσια, όποιος θέλει εδώ και τώρα να θέσει θέμα. Όχι φωτό με το μαλλί μιζανπλί φτιαγμένο. Εδώ είναι το όργανο και όχι το σταρ σύστεμ» συνέχισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «λαθρεπιβάτες» στο μεταρρυθμιστικό κύμα που είχε ανάγκη η χώρα και από το χώρο της ΝΔ. «Κάνω έκκληση να κατανοήσουμε ότι δεν κρύβεται πίσω από κάθε καλόπιστη κριτική η εσωστρέφεια. Οφείλω να πω όμως ότι δεν αγωνίστηκαν όλοι με την ίδια ένταση. Κάποιοι τράβαγαν τον κάρο των μεταρρυθμίσεων και κάποιοι τους λιθοβολούσαν. Κάποιοι ήταν λαθρεπιβάτες στο μεταρρυθμιστικό κύμα και από τη δική μας παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το θέμα της ηγεσίας έκλεισε» είπε ο Μάκης Βορίδης. «Υπάρχει θέμα ηγεσίας; Εδόθη η ευκαιρία ανοικτά. Δεν τέθηκε λοιπόν. Άρα το θέμα έκλεισε. Και όχι μόνο εδώ αλλά και στο δημόσιο διάλογο. Όσοι το συνεχίζουν φθείρουν και προκαλούν ζημιά στην παράταξη. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Έπρεπε να έχει παραιτηθεί; Την ίδια ώρα, όλοι εδώ μέσα - συμπεριλαμβανομένων και όσων το ισχυρίζονται - αποδέχονται την κρισιμότητα των στιγμών και μάλιστα επικαλέστηκαν και τις σημερινές δηλώσεις Βαρουφάκη περί εκλογών και δημοψηφίσματος. Επομένως ορθώς ο πρόεδρος δεν τους ακούει, υπεύθυνα σκεπτόμενος» είπε ο κ. Βορίδης.

Παραπάνω από 60 ομιλητές έχουν πάρει το λόγο μέχρι στιγμής στην συνεδρίαση της Π.Ε της ΝΔ.

Από news.gr