Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Γαλάζιοι τελώνες

Γράφει ο mitsos175.
Αυτή η ΝΔ είναι πράγματι το κατακάθι του (πολιτικού) υπόκοσμου. Ένας κι ένας. Όλοι τους σχεδόν, "τεφαρίκια". Για ποιόν να πρωτοπείς; Για τον σημερινό αρχηγό; Ένας δοσίλογος και μισός, που κατέστρεφε συστηματικά τη χώρα για τρία χρόνια. Καθημερινά μας έβαζε κι ένα νέο χαράτσι. Μας πετσόκοβε μισθούς και συντάξεις. Βίαζε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επόμενο βέβαια, αφού "μιλούσε με το θεό". Μας έγδερνε, μας απέλυε, μας ξεσπίτωνε όχι μόνο για να τα πάρουν οι τοκογλύφοι αλλά για να τα φάνε κι οι ίδιοι οι τελώνες.

Οι τελώνες ήταν οι φοροεισπράκτορες των κατακτητών Ρωμαίων στην Ιουδαία, που...
έπαιρναν εκτός από τους φόρους για τους Ρωμαίους και τη δική τους "μίζα". Φυσικά ήταν πολύ "αγαπητοί", "καταλληλότεροι" έβγαιναν στα γκάλοπ της εποχής, τόσο χάλια. Έτσι άπληστοι, εγωιστές κι ανήθικοι είναι οι περισσότεροι γαλάζιοι κηφήνες. Ο καλύτερος από δαύτους έχει ψηφίσει "μόνο" δυο μνημόνια με τα μέτρα - γκιλοτίνα που τα συνοδεύουν. Να πούμε για τους δελφίνους; SIEMENS. Για τους κουμπάρους; Ποιόν να αφήσουμε και ποιον να πιάσουμε που θα λερωθούμε πατόκορφα και θα μυρίσουμε σαν τουαλέτα.

Ο Σαμαράς λοιπόν έβαλε υπουργό το Γκίκα. Υπουργό Οικονομικών κιόλας! Σαν να βάλεις το Λιάπη να φτιάξει τον ΚΟΚ. Κι αυτό το έκαναν ήδη! Το "τεφαρίκι" αυτό, παραδέχθηκε πως έβγαλε τα ευρώ του, που σίγουρα ήταν μπόλικα, στο εξωτερικό. Φυσικά είπε πως όταν το έκανε, δεν ήταν υπουργός κι όταν υπουργός τα δήλωνε! Βράσε ρύζι. Μ' αρέσει πάντως η ειρωνεία: Έψαχνε το υπουργείο να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, Σπίλωνε τους πάντες στην προσπάθεια του να χαρατσώσει. Κι ο υπουργός; Ο υπουργός ή είχε πάθει αμνησία, ή είχε διπλή προσωπικότητα, ή απλά μας δούλευε κανονικότατα. Η τρίτη εκδοχή είναι η σωστή τι κερδίζω; Ένα νέο ΕΝΦΙΑ; Τι θέλω και μιλάω. Να βάλουμε τις δηλώσεις του για την καταπολέμηση της διαφθοράς να γελάσουμε. Τέτοιο τρολλάρισμα κρίμα να πάει χαμένο. Φαντάζομαι τι θα δίδασκε σαν καθηγητής. Έχει εμπειρία λέει στα οικονομικά.

Ολοφάνερο! Τα δικά του τα βελτίωσε θεαματικά. Με τα οικονομικά της χώρας δεν τα πήγε καλά και τώρα ξέρουμε γιατί. Είναι πάντως "στους 50 κορυφαίους στον κόσμο στον ευρύτερο τομέα της εφαρμοσμένης οικονομετρίας την περίοδο 1989-1995". Τώρα, αν εγώ ρωτήσω, "οι 50 που προηγούνται δηλαδή έβγαλαν περισσότερα έξω", θα θεωρηθώ αφελής; Μάλλον. Εντάξει, ξεχάστε την ερώτηση. Έτυχε. Μες τους τόσους "έντιμους" καπιταλιστές βρέθηκε και κάποιος να κάνει ένα λάθος και πιάστηκε. Το λάθος του φυσικά ήταν που τον τσίμπησαν, όχι τα υπόλοιπα. Αφού ο Καπιταλισμός, αγάπη μου, είναι η κλοπή των λίγων σε βάρος των πολλών, τι δεν καταλαβαίνεις;

Να χαίρεστε τους πολιτικούς σας γαλάζια γίδια. Από δήμαρχο μέχρι υπουργό κι ακόμα παραπέρα, είναι όλοι "πάρε τον ένα και χτύπα τον άλλο". Που διάολο τους βρήκατε όλους αυτούς τους λωποδύτες; Εισαγωγή μαφιόζων κάνετε στη ΝΔ; Ακριβώς. Άλλοι από το ΠΑΣΟΚ, άλλοι από την Πολιτική Άνοιξη, άλλοι από το Λαός, άλλοι γέννημα θρέμμα νεοδημοκράτες, τελικά η ΝΔ είναι για τα λαμόγια και τους απατεώνες κάτι σαν μαγνήτης.Ποιός Αλί Μπαμπάς; ΚαρΑΜΑΝ Αλί και 400 κλέφτες όχι 40.

Κι ο Γκίκας θα αθωωθεί όμως. Όπως όλοι. Γιατί το σύστημα αγαπά τα παιδιά του. Εξαιρούνται κάτι καμένα χαρτιά που τα βγάζουν που και που εκτός κυκλοφορίας για να γλυτώσουν οι υπόλοιποι. Δεν μου κάνει λοιπόν καμιά εντύπωση, ούτε πρόκειται να πέσω από τα σύννεφα οτιδήποτε κι αν ακούσω.

Περιμένω όμως για το τι θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Όχι στα λόγια. Με τα λόγια, χτίζουμε ανώγια και κατώγια. Στην πράξη. Εκεί κολλά το σίδερο. Αν έκανε, όπως λέτε απατεωνιές, να ακολουθήσετε τα προβλεπόμενα από το νόμο. Αν όμως τον βγάλετε κι αυτόν λάδι, ε! τότε, το θέλετε εσείς το γιαούρτι το ληγμένο. Κι έχει μια πράσινη πέτσα άλλο πράμα.