Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Ανεβάζει τους τόνους το γερμανικό ΥΠΟΙΚ

Aνεβάζει τους τόνους το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, λέγοντας ότι ο Γ. Βαρουφάκης μιλάει πολύ και φθάνοντας στο σημείο να κάνει ακόμη και υποδείξεις άσκησης διεθνούς πολιτικής στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, εκτίμησε ότι "τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη", επισημαίνοντας ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Eurogroup για την Ελλάδα, οι οποίες κατά τον ίδιο δεν περιέχουν ασάφειες.

Χαρακτήρισε ακόμη «ασυνήθιστο λάθος»...
τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι Ισπανία και η Πορτογαλία ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία.

«Θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή κάθε βήμα της εφαρμογής της διαδικασίας που έχει συμφωνηθεί από κοινού» προσέθεσε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Μάρτιν Γιέγκερ είπε ότι «ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εκφράζεται για τόσα πολλά θέματα, ώστε είναι πλέον σχεδόν δύσκολο να τον παρακολουθήσουμε».

Αναφερόμενος στις τελευταίες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ο οποίος έκανε λόγο για πιστωτικό γεγονός σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταβάλει εγκαίρως τις πληρωμές της στην ΕΚΤ, διευκρίνισε ότι ο Σόιμπλε απλώς εξήγησε την πραγματικότητα.

Ο Γιέγκερ έκανε ακόμη λόγο για «πολύ ασυνήθιστο λάθος», για τα δεδομένα της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης να κατηγορήσει την Ισπανία και την Πορτογαλία ότι ήθελαν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαπραγματεύσεων.

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «ήταν ένα λάθος πολύ ασυνήθιστο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτά δεν γίνονται στο Eurogroup. Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στις υποθέσεις των κυβερνήσεων των εταίρων μας» είπε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Από avgi