Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Για σφοδρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο προειδοποιεί η ΕΜΥ

Kακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους, σχεδόν σε όλη τη χώρα, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ήδη, λόγω των ισχυρών ανέμων, έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Λαυρίου και της Ραφήνας.

Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια των πλοίων εκτελούνται κανονικά ενώ τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό γίνονται μόνο με απόφαση του πλοιάρχου.

Επίσης, κλειστές είναι οι γραμμές...
Πειραιάς-Παλούκια Σαλαμίνας, Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα και Πρίνου-Καβάλας.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο ρπιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

1. Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις που θα επηρεάσουν κυρίως:

- Τις επόμενες ώρες της Παρασκευής το Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική-Ανατολικη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο.
- Το Σάββατο και την Κυριακή (08-03-2015) την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική νησιωτική χώρα και κατά περιόδους το ιόνιο, τη δυτική και νοτιά Πελοπόννησο.

2. Αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά κυρίως της βόρειας και κεντρικής χώρας καθώς και στις παρακάτω περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο:

- Τις επόμενες ώρες της Παρασκευής (06-03-2015) στην Ήπειρο (ενδεικτικό υψόμετρο 600μ), τη Μακεδονία (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ) και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 500μ).
- Το Σάββατο (07-03-2015) στη Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 400μ).
- Την Κυριακή (08-03-2015) στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη (ενδεικτικό υψόμετρο 300μ).

Aπό avgi