Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Αποκάλυψη Κακλαμάνη: Έτσι μεθόδευε ο Βενιζέλος τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Bολές από τον Απόστολο Κακλαμάνη κατά Βαγγέλη Βενιζέλου σε μακρυσκελή τοποθέτησή του. Οι δηλώσεις Κακλαμάνη αποκαλύπτουν ένα μέρος του τρόπου με τον οποίο ελίσσεται στην πολιτική του καριέρα ο Βενιζέλος. Ο Κακλαμάνης καταλογίζει στον εαυτό ως λάθος την «προσπέλαση του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενου από άλλο πολιτικό χώρο, στην οποία συνέβαλα», ενώ αποκαλύπτει - παραβιάζοντας... ανοικτές θύρες - ότι την επομένη των εκλογών του 2012 ο Βενιζέλος ήθελα να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων του αποδίδει «διαρροές στο γνωστό ΔΟΛιο συγκρότημα» για σπατάλες, ελέγχους κλπ, διασύροντας καθημερινά το κόμμα. 

«Είμαι ένας από τα ελάχιστα εν ζωή και...
ενεργά ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ που, είχαμε την τιμή να προσυπογράψουμε, 150 συνολικώς, υπό τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 και υπερήφανος γιατί συνέβαλα στην ειρηνική, δημοκρατική και κοινωνική επανάσταση που πραγματοποιήσαμε στη δεκαετία του ’80. Δεν υπήρξε αυτή απαλλαγμένη λαθών, περιλαμβανομένων και των δικών μου. Σε αυτά ανήκει και η προσπέλαση του κ. Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, προερχόμενου από άλλο πολιτικό χώρο, στην οποία συνέβαλα ως υπουργός Παιδείας και Προεδρίας της κυβέρνησης του Α. Παπανδρέου».

Ο Κακλαμάνης υποστηρίζει ότι ο κ. Βενιζέλος δεν του συγχωρεί ότι υπήρξε «κατά της διάσπασης του ΠΑΣΟΚ που μεθόδευσε, ήδη, από την επομένη των εκλογών του Ιουνίου 2012 – «το ΠΑΣΟΚ θα είναι πια ένα μικρό κόμμα», μου είπε επί λέξει». «Ποιος ξέχασε ότι, με διαρροές στο γνωστό ΔΟΛιο συγκρότημα για ''σπατάλες'' και ''χρέη'' και “ελέγχους” από “5 ελεγκτικές εταιρείες”, διέσυρε καθημερινά το ΠΑΣΟΚ, και συνέβαλλε στην ελεεινολόγηση και των απλών, ακόμη, μελών και ψηφοφόρων μας από τους αντιπάλους και κάθε λογής συκοφάντες μας;» προσθέτει.

Από harddog