Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

«Άλλος ένας τραπεζίτης αμάρτησε για τα παιδιά του»

«Άλλος ένας τραπεζίτης αμαρτάνει για τα παιδιά του...» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον «δακρύβρεχτο τραπεζίτη που έγινε υπουργός Οικονομικών» Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος «αγόρευε» εναντίον όσων έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και «συμβούλευε τους πολίτες να κρατούν τα χρήματά τους στις τράπεζες».

«Σε ποιες τράπεζες; Μα φυσικά, στους εργοδότες του κ. Χαρδούβελη, του κ. Στουρνάρα, του κ. Παπαδήμου, στους εντολοδόχους και...
συνεργάτες των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν το μαύρο μέτωπο Ε.Ε.-ΔΝΤ, τις τράπεζες που "διασώζονται" κάθε τρεις και λίγο με χρήματα των εργαζόμενων, τις τράπεζες που για να επιβιώσουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων γονάτισαν την ελληνική κοινωνία», προσθέτει η ανακοίνωση.

Όσον αφορά την απάντησή του πρώην υπουργού ότι τα χρήματα ήταν φορολογημένα και δηλωμένα, η οργάνωση παρατηρεί: «Δεν ρώτησε κανείς τον πρώην υπουργό Οικονομικών αυτό. Ούτε μας ενδιαφέρει εάν κρατήσει ή όχι τα χρήματά του στις ελληνικές τράπεζες ή στις ξένες ή στο στρώμα του. Ο κ. Χαρδούβελης πρωτοστάτησε στις πολιτικές που διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό, βύθισαν τους εργαζόμενους στη φτώχεια, τη νεολαία στην ανεργία, τους συνταξιούχους στην απελπισία. Από αυτές τις πολιτικές, πρέπει να βγούμε...»

Και καταλήγει ζητώντας έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε., διαγραφή του χρέους, καμία πληρωμή στους «τοκογλύφους δανειστές» και λειτουργία των τραπεζών υπό κοινωνικό έλεγχο χωρίς ιδιωτική κερδοφορία.

Από efsyn