Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Στρατούλης: Οι καταγγελίες Ρωμανιά θα διερευνηθούν σε βάθος

Βαρύτατες πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στις προηγούμενες κυβερνήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, με αφορμή τις καταγγελίες Ρωμανιά ότι οι περικοπές συντάξεων την προηγούμενη πενταετία έγιναν με λάθος στοιχεία.

Ο κ. Στρατούλης, έκανε λόγο για βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και για σφαγιαστικά μέτρα, που πάρθηκαν με άλλοθι λάθος μελέτες, και τόνισε ότι θα ελεγχθούν και...
από τη Βουλή αλλά και από τη Δικαιοσύνη.

Σημειώνεται ότι ο γγ Κοινωνικής Ασφάλισης υποστήριξε ότι στις αναλογιστικές μελέτες που πήρε στα χέρια του για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δεν είχε υπολογιστεί η περιουσία των ταμείων, ούτε οι αποδόσεις της και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Εμείς θα κάνουμε όποιους ελέγχους χρειαστεί για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων. Το ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό, γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις χρησιμοποιούσαν ως άλλοθι, και με επιστημονικό περιτύλιγμα, λάθος μελέτες με λάθος στοιχεία, για να δικαιολογήσουν τα σφαγιαστικά μέτρα που πήραν. Οι πολιτικές ευθύνες είναι βαρύτατες, τις καταλογίζουμε και δεν αποκλείουμε τίποτα. Ούτε για ελέγχους από τη Βουλή ούτε από τη δικαιοσύνη» τόνισε ο κ. Στρατούλης.

Από το Ποντίκι