Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Tζάμπα διαφήμιση της χώρας;

Μας έλεγαν ότι η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ όταν αναμείχθηκε με την υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών δεν είχε λάβει αμοιβή. Δεν γνωρίζω αν η ίδια εισέπραξε χρήματα από τη χώρα μας, εισέπραξε όμως το νομικό της γραφείο, κάπου 200.000 ευρώ. 

Μπορεί βεβαίως να λέει ο πρώην υπουργός Κ. Τασούλας ότι με την Αλαμουντίν έγινε διαφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά στην ουσία τίποτα δεν έγινε με τα Γλυπτά. Το θέμα απλώς έμεινε στάσιμο. Να σκεφθείτε ότι...
είχε προγραμματιστεί ένα διεθνές συνέδριο στις 12 Φεβρουαρίου στην Αθήνα με συμμετοχή και του γραφείου της κυρίας Αλαμουντίν, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω εκλογών και ο νυν υπουργός Ν. Ξυδάκης σκέφτεται πώς θα το διοργανώνει και πάλι αφού δεν υπάρχουν χρήματα.

Τελικά, τζάμπα διαφήμιση της χώρας υπάρχει; Η Lazard, π.χ., προσφέρει τις υπηρεσίες στη χώρα μας εντελώς δωρεάν: «Ξέρετε πόσες άλλες μεγάλες εταιρείες σαν τη Lazard είχαν προσφερθεί να έρθουν εδώ και να κάνουν την ίδια δουλειά; Η διαφήμιση που θα είχαν και η εμπειρία που θα αποκτούσαν θα ήταν μεγάλες» μου έλεγε ο υπουργός Πολιτισμού.