Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Nέα δημοσιονομική σύσφιξη θα είναι μόνο για λόγους τιμωρίας

«Η Ελλάδα έχει κάνει τα πάντα για να επέλθει μία συμφωνία με τους εταίρους» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην Telegraph και τονίζει πως δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη παρά μόνο για λόγους τιμωρίας.

Μιλώντας στο δημοσιογράφο της Telegraph o Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει ότι «Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να αποφύγουμε οιεσδήποτε κινήσεις που θα διακύβευαν...
την χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως είναι πως η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχιστεί μόνο και μόνο επειδή έτσι το λένε οι κανόνες».

Και προσθέτει ότι «έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ. Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι σε όρους τιμωρίας. Το μόνο που ζητούμε είναι ένας τρόπος να τερματιστεί ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να ανακτηθούν τα κυκλώματα πίστωσης της ελληνικής οικονομίας» καταλήγει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.

Από το Ποντίκι