Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015

Μ. Σούλτς: "Θέλουμε τους Έλληνες γονατισμένους;"

Ουσιαστική βρίσκει την επιστολή της Ελληνικής κυβέρνησης ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος επεσήμανε πως θα πρέπει να εξεταστεί.

Δήλωσε ακόμα έκπληκτος από την αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο αίτημα της Αθήνας για παράταση της δανειακής σύμβασης τονίζοντας παράλληλα πως είναι ζήτημα σεβασμού να δοθεί μια ευκαιρία σε μια νέα κυβέρνηση.

Διερωτήθηκε αν η επιλογή είναι...
«να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους», προσθέτοντας πως η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί. Έκρουσε δε τον κώδωνα κινδύνου για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που, όπως είπε, απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

Αυτά τα δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Αυστριακό καγκελάριο, κο Φάιμαν, ο οποίος από την πλευρά του ζήτησε για μια ακόμη φορά οι εταίροι να δείξουν κατανόηση απέναντι στην Αθήνα και να της δοθεί η δυνατότητα αλλαγής συγκεκριμένων σημείων στο πρόγραμμα, καθώς επεσήμανε πως σε ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων οι χώρες του ευρώ θα χάσουν χρήματα. «Η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά με λιτότητα» κατέληξε.

Από το koutipandoras