Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ο Γ. Σακελλαρίδης διαψεύδει τους Financial Times: Δεν θα κάνουμε πίσω - Δεν πάμε για παράταση του μνημονίου

Μιλώντας στον ANT1, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους.

Η αναφορά σε «παράταση» του προγράμματος ήταν το στοιχείο εκείνο που εμπόδισε την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος μετά τις συνομιλίες στο Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στον ANT1, o Γ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υπογράψει νέο μνημόνιο, αλλά...
ότι προσπαθεί να καταλήξει σε μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους.

«Είχαμε ξεκαθαρίσει ότι δεν πάμε για παράταση» του μνημονίου, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Π.Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε» τόνισε.

Αναφερόμενος στη μη έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί μια διατύπωση που να αναγνωρίζει την παράταση ενός πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και σε εμβάθυνση της ύφεσης στην οικονομία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για συμφωνία και πως γίνεται προσπάθεια για μια αμοιβαία επωφελή λύση στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Το ζήτημα δεν είναι να βαφτίσουμε αλλιώς το μνημόνιο. Δεν πάμε να υπογράψουμε νέο μνημόνιο» απάντησε σε ερώτηση αν πρόκειται να αλλάξει ονομασία το πρόγραμμα ώστε να συνεχιστεί η εφαρμογή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τους Financial Times

Ο Γ. Σακελλαρίδης διέψευσε το δημοσίευμα των Financial Times, ότι οι Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης είχαν συμφωνήσει με τη διατύπωση για το κοινό ανακοινωθέν μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. «Είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν σκεπτικοί αναφορικά με τη διατύπωση της κοινής ανακοίνωσης και απλά η επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαίωσε τις αμφιβολίες τους», τόνισε σε συνέντευξη του στο Mega. 

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε επίσης ότι ότι «εμάς αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το τυπικό σκέλος» και τόνισε: «Είναι άκομψο να ζητάνε από τη νέα κυβέρνηση να υπογράψει κείμενο που δείχνει τη συνέχιση ενός προγράμματος που απέρριψε ο ελληνικός λαός με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».   «Εμάς μας ενδιαφέρει το χρέος να γίνει βιώσιμο. Δεν εγκαταλείφθηκε η ρητορική μας» είπε επίσης στο ερώτημα αν εγκαταλείφθηκε το αίτημα για κούρεμα του χρέους.

Από left, βίντεο enikos