Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Μπέρδεψαν τα σακίδια Βαρουφάκης-Θεοδωράκης! Με άλλα χαρτιά ο Γιάνης στο Eurogroup!

Ραγδαίες εξελίξεις στην διαπραγματευτική στάση που πρόκειται να κρατήσει η ελληνική κυβέρνηση στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης προκάλεσε η επιθυμία του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να κυκλοφορεί με το dress code (σακίδιο στην πλάτη) που είχε αναδείξει πολιτικά τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Τελικά, το μοιραίο -που όλοι περίμεναν πως με μαθηματική ακρίβεια θα συμβεί- συνέβη νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης αμέσως μετά την λήξη της παρέμβασής του στη συνεδρίαση για τις προγραμματικές δηλώσεις, περισυνέλλεξε κατά λάθος το ίδιου χρώματος σακίδιο που είχε εναποθέσει στον ειδικό χώρο...
φύλαξης αποσκευών ο αρχηγός του Ποταμιού.

Όταν όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης συνειδητοποίησε το τραγικό αυτό – πλην δικαιολογημένο- λάθος του είχε ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για τις Βρυξέλλεςόπου και πρόκειται να διεξαχθεί αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup με θέμα το ελληνικό χρέος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μόλις ενημερώθηκε για το ατυχές συμβάν επικοινώνησε με τον Έλληνα τσάρο της οικονομίας και του ζήτησε να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία αυτήβάζοντας στο αυριανό τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους όλες τις θέσεις του Ποταμιού που είναι αποτυπωμένες σε χαρτιά που βρίσκονται εντός του σακιδίου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μόλις άνοιξε την τσάντα του Σταύρου είδε έκπληκτος γραμμένες στα χαρτιά που υπήρχαν μέσα τις εξής προτεινόμενες κόκκινες γραμμές του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για την επικείμενη διαπραγμάτευση:

«Η ελληνική κυβέρνηση, στο Eurogroup της 11.02 οφείλει με κάθε τρόπο να προστατεύσει:
1. Tα διόδια του Μπόμπολα
2. Tο Mega
3. Το protagon»

Επίσης, μέσα στο στο σακίδιο του Θεοδωράκη βρέθηκαν:
α. Πρόχειρες σημειώσεις από ιδέες που είχε συλλάβει το επιτελείο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ αλλά έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν αμέσως μετά τις εκλογές του 2019.
β. Εφ’όλης της ύλης φιλοσοφικοί προβληματισμοί του αρχηγού του ΠΟΤΑΜΙΟΥ με χαρακτηριστικότερο τον εξής: «Εκτός από πλανήτης Άρης υπάρχει και πλανήτης ΠΑΟΚ;»

Αυτό που μένει τώρα να δούμε είναι εάν ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών δεχθεί τελικά την πρόταση του Θεοδωράκη να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες τις τολμηρές προτάσεις του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που βρέθηκαν στο σακίδιο, ή θα μείνει αταλάντεντος στο διαπραγματετικό πλαίσιο που έχει χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίον και εξέλέγη.

Από την Σατιρική Εφημερίδα komikotragiko μέσω anemosantistasis