Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπήρξε συμφωνία στο Eurogroup

Το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι παράταση του Μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή   
Παράταση του Μνημονίου δεν γίνεται αποδεκτή, τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ολοκλήρωση του κρίσιμου Eurogroup, στο όποιο δεν υπήρξε συμφωνία. Το Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχιστεί η διαβούλευση με σκοπό την αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Η Ελλάδα θεμελίωσε με επιχειρήματα την αποτυχία των μνημονίων και έθεσε επί τάπητος το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και...
του δημοσίου χρέους.

«Πονοκέφαλοι» για το κοινό ανακοινωθέν

Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν τις 11 το βράδυ, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση της κοινής ανακοίνωσης, καθώς υπάρχουν διαφωνίες στις διατυπώσεις, με αποτέλεσμα προσχέδια της ανακοίνωσης να απορρίπτονται.

Αιτία της διαφωνίας φαίνεται πως είναι ο όρος «παράταση», όπως μεταδίδουν ξένα Μέσα.

Τι μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα

Στο μεταξύ, αντιφατικές είναι οι πληροφορίες των διεθνών ειδησεογραφικών δικτύων σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνόδου των υπουργών Οικονομικών.

Το αμερικανικό CNBC κάνει λόγο για «κατ' αρχήν συμφωνία», προσθέτοντας πως η Ελλάδα θα παραμείνει σε πρόγραμμα διάσωσης, ενώ οι συζητήσεις θα συνεχιστούν τη Δευτέρα.

Από την άλλη, σύμφωνα με το Bloomberg που επικαλείται δύο πηγές της Ευρωζώνης, ο Γιάννης Βαρουφάκης παρουσίασε 4 αρχές για μια νέα χρηματοδοτική συμφωνία.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θέλει μια συμφωνία που να της παρέχει οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα, αλλά και αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ παράλληλα να αντιμετωπιστεί και η ανθρωπιστική κρίση, φέρεται να δήλωσε ο έλληνας υπουργός.

Από newsbeast