Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αθήνα-Βρυξέλλες, μια ψήφος εμπιστοσύνης δρόμος

Με 162 ΝΑΙ δόθηκε χθες τη νύχτα ψήφος εμπιστοσύνης στη πρώτη αριστερή κυβέρνηση με ακροδεξιές ανταύγειες, σε μια ιστορική, όπως χαρακτηρίστηκε, συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων.

Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν ιστορική από πολλές απόψεις, αφού η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε 68 ώρες στην καρέκλα της χωρίς να φάει, να πιει...
ή να πάει για κατούρημα. Άντε καλέ που είναι βιονική.

Βέβαια, η πραγματική ηρωίδα της συνεδρίασης δεν ήταν άλλη από τη διερμηνέα της νοηματικής που κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη ακόμα κι όταν ο Κωνσταντίνος Ζουράρις άρχισε να απαγγέλλει τις Βάκχες του Ευριπίδη από το πρωτότυπο. Ή μήπως ήταν οι Ηρακλείδες; Μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος που τον χειροκρότησε κατάλαβε.

Επειδή είχα την τύχη να παρακολουθήσω αρκετές ώρες από τη χθεσινή επική συνεδρίαση, σας διαβεβαιώ ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν εκεί από νωρίς, παρά το γεγονός ότι το πρωί της ίδιας μέρα βρισκόταν στην Αυστρία και τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχει κάνει το Ελλάδα-Ευρώπη Παγκράτι-Κολιάτσου.

Αλέξη, κοιμήσου μια στάλα βρε αγόρι μου, μην πας στις διαπραγματεύσεις ζαβλακωμένος και υπογράψεις κανά τέταρτο μνημόνιο και τρέχουμε. Ότι θα υπογράψεις το 70% το 'χουμε καταλάβει ήδη.

Από το βήμα της Βουλής πέρασαν πολλοί ομιλητές, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος που δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι βρίσκεται εκτός κυβέρνησης, αν και το highlight της βραδιάς ξεκίνησε με την ομιλία του Πάνου Καμμένου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη λέγοντας ότι έπαιρνε 20.000 ευρώ ανά εκπομπή όταν δούλευε στην ΕΡΤ αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δε βρισκόταν στην αίθουσα για να το ακούσει, οπότε κάποιος άλλος του το σφύριξε κι ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Σ. Θεοδωράκης: "Επειδή ο Πάνος Καμμένος έκανε μια προσωπική αναφορά, θα ήθελα να πω μόνο αυτό..."
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Προλάβατε και την ακούσατε; Γιατί δεν πρόλαβα να σας δω ούτε να μπαίνετε στην αίθουσα."
Γ. Ψαριανός (από το βάθος): "Και οι τοίχοι έχουν αυτιά."
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Ο κ. Ψαριανός λέει ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά. Μάλλον αυτοπροσδιορίζεται ως ο τοίχος."

Αν υπήρχε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος χθες στη Βουλή τότε αυτός ήταν σίγουρα η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Έδωσε σόου!

Τελικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε το λόγο  - για δεύτερη φορά χθες - αλλά πάλι δε μας είπε την πολύ συγκεκριμένη πρόταση του Ποταμιού. Αυτή η άτιμη η 26η του μηνός δεν έρχεται με τίποτα.

Παρεμπιπτόντως, ο Πάνος Καμμένος γιατί μιλάει σαν Λεωνίδας; Ας του πει κάποιος επιτέλους ότι τον ψήφισε το 4,75% του 63,87% του εκλογικού σώματος. Δεν έχει καμιά εντολή λαού για να μας προκαλεί αναγούλα κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του.

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αλλά εγώ έβαλα να δω μια ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα από το 1994. Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια λένε.

Αλήθεια, πόσο γ@μάτ⓪ να είσαι βουλευτής του ΚΚΕ! Δε μπερδεύεσαι ποτέ. Λες πάντα ΟΧΙ!

Και τέλος, ήρθε η μεγάλη στιγμή! Η πιο μεγάλη στιγμή! Η στιγμή του Αντώνη Σαμαρά που έχει καταφέρει μέσα σε 2 εβδομάδες να σπάσει το ρεκόρ εμφανίσεών του στη Βουλή όσο ήταν πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά κράτησε πάνω από 50 λεπτά, ώστε να καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας ότι μπορεί σαν Πρωθυπουργός να ήταν χάλια αλλά σαν Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θα είναι ακόμα χειρότερος. Ουάου!

Μάλιστα, προσπάθησε να κλάψει κι αυτός στο τέλος αλλά ευτυχώς δεν τα κατάφερε γιατί θα γελούσε κι ο κάθε πικραμένος.

Μπορεί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε να βρίσκονται σε αμηχανία ενόψει διαπραγματεύσεων αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Αντώνη Σαμαρά που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Λογικά μιλούσε για την τύχη της Γερμανίας.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία δεν έχασε τις εκλογές αλλά επιτρέπει στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει κι αυτό είναι πολύ σωστό αφού ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι για πάντα ο Πρωθυπουργός της καρδιάς μας. Μη μου τον πειράζετε! Αφήστε τον Τρελαντώνη στην τρέλα του.

Η φαντασμαγορική βραδιά έκλεισε με την ομιλία του Πρωθυπουργού, αν και δεν την πολυάκουσα, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας με κάνει και ψιλοβαριέμαι.

Καταλαβαίνω την κρισιμότητα των ημερών και τη σύμπνοια που θέλει να προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες - καλά κάνει και τα έχει καταφέρει άριστα- αλλά όλος αυτός ο αριστερός πατριωτισμός δε με συγκινεί ιδιαίτερα.

Δε ξέρω τί θα γίνει στις διαπραγματεύσεις, δε ξέρω αν πρέπει να μείνουμε ή να φύγουμε από το ευρώ, δε ξέρω αν πρέπει να χρεοκοπήσουμε ή όχι αλλά ξέρω το εξής:

Είναι καθήκον της παρούσας κυβέρνησης και καθήκον δικό μας να πάρουμε μια γενναία απόφαση. Να την πάρουμε και να ζήσουμε με αυτήν και τις συνέπειές της.

Εμείς που ψηφίσαμε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εμείς που ψηφίσαμε και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εμείς, όχι οι επόμενες γενιές. Όχι τα παιδιά μας ή τα εγγόνια μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δε χρειάζεται την εμπιστοσύνη της Βουλής. Είναι εμφανές ότι έχει τη στήριξη του λαού άσχετα με το τί ψήφισε ο καθένας.

Σήμερα δε χρειάζεται να κάνει τίποτα άλλο από το να πάει στις Βρυξέλλες και να τιμήσει αυτήν την πρωτοφανή στήριξη.

Καλή μας τύχη!

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Σήμερα το απόγευμα στις 6 έχει φιλοκυβερνητική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος και σε άλλες πλατείες της χώρας. Μην περιμένετε να γίνει κάτι συγκλονιστικό σήμερα στις Βρυξέλλες. Το σημερινό έκτακτο Eurogroup είναι περισσότερο αναγνωριστικό. Η αποφασιστική συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα. Πάντως, θα είμαι κι εγώ σήμερα στην πλατεία Συντάγματος αλλά όχι φυσικά για φιλοκυβερνητικούς λόγους. Έχω απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους μνημονιακούς να μαζευτούν στην πλατεία και να αποφασίσουν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κѠλ⓪τούμπα ή θα μας οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Να συνεννοηθούν επιτέλους μεταξύ τους. Ελπίζω να είναι όλοι εκεί. Οι υπόλοιποι κάντε ό,τι σας φωτίσει ο Αλέξης.)