Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά

Σε ποιον δεν έχει λείψει ο Σαμαράς τόσες μέρες; Πώς να περνάει; Τι να λέει για τις υποδοχές που κάνουν στον Τσίπρα; Για το ότι τον έπιασε χέρι χέρι ο Γιούνκερ και δεν του άστραψε χαστούκι, όπως περίμενε, τι να λέει;

♦ Πήρε τηλέφωνο την ιταλική κυβέρνηση και διαμαρτυρήθηκε γιατί του χάρισαν γραβάτα κι έγινε έκρηξη δημοσιότητας σε όλο τον κόσμο. Πάτε να κάνετε άνθρωπο τον γύφτο, φώναζε στους Ιταλιάνους.

♦ Απορεί που στο γερμανικό τελεσίγραφο...
λέει όχι. Δεν την ξέρει αυτή τη λέξη. Ή μάλλον τη χρησιμοποιεί αλλιώς. Λέει «όχι, όχι». Δύο αρνήσεις, μία κατάφαση.

♦ Πάντως βλέπει το γκελ και την απήχηση που έχει ο Τσίπρας, έτσι όπως εμφανίζεται αλλά κι όπως τα λέει. Πολλοί που είδαν τον Σαμαρά μού μετέφεραν ότι άρχισε να κυκλοφορεί παντού χωρίς γραβάτα. Τη βάζει μόνο όταν κοιμάται, για να θυμάται τα χρόνια της κυριαρχίας του.

♦ Τσίπρας - Βαρουφάκης όργωσαν την Ευρώπη μέσα σε μια βδομάδα και συναντήθηκαν με άπειρο κόσμο. Υπάρχει πάντως ένας Ευρωπαίος κάτοικος που διαμαρτυρήθηκε ότι δεν συναντήθηκε μαζί τους.

♦ Η γερμανική κυβέρνηση στέλνει τελεσίγραφα, αλλά ποτέ δεν κρίνει τους συνομιλητές της από το εάν φορούν γραβάτα ή δερμάτινο μπουφάν ή κλασικό παλτό, είπε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ. Συμφωνεί δηλαδή. Είναι το μόνο κοινό σημείο επαφής.

♦ Αλλωστε η Μέρκελ στο Γιούρογκρουπ θα φορέσει το γνωστό λαχανί ταγέρ που είναι η στολή εργασίας στις συζητήσεις της με Ελληνες.

♦ Θα μας διώξουν από παντού οι Γερμανοί. Απειλούν πως θα μας διώξουν κι από το ΝΑΤΟ, θα μας διώξουν κι από τη Γιουροβίζιον.

♦ Δεν θα πλήξουμε ποτέ. Καραγκούνης ίσον Βούλτεψη επί δύο. Το λέω υπευθύνως. Το «μαλλί» και το «χαρτί υγείας» θα ισοπεδωθούν.

♦ Κατηγόρησε τον Βαρουφάκη πως παρέλαβε υπουργός Οικονομικών μιας χρεοκοπημένης χώρας. Οχι, δεν είναι χρεοκοπημένη, την είχε σώσει 68 φορές ο Σαμαράς.

♦ Η Γιάννα Αγγελοπούλου ζητάει 80.000 ευρώ κάθε φορά που το περιοδικό Unfollow αναφέρει το όνομά της. Να τη λέει «2004», θα καταλαβαίνουμε αμέσως.

♦ Με τον χαμό που γίνεται με τις συναντήσεις, ξεχάσαμε ποιος θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά μια χαρά είμαστε, δεν το συνεχίζουμε χωρίς Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

♦ Ο Παπούλιας πάντως είναι θαυμαστής του Βαρουφάκη. Θεωρεί πως κάνει αντάρτικο με τον ενδυματολογικό του κώδικα και όχι μόνο. Και τον συμπαθεί ιδιαίτερα επειδή ήταν κι αυτός αντάρτης. Τι κρίμα, λέει, που δεν θα 'ρθει ο Βαρουφάκης να τον ενημερώσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

♦ Κι ο Σαμαράς είναι φαν του Βαρουφάκη. Προσπαθεί μάλιστα να κυκλοφορήσει με τα δύο χέρια στην τσέπη, αλλά δεν τα καταφέρνει καλά ακόμη. Μπουρδουκλώνεται κι έχει πέσει δύο φορές. Εχει φάει τα μούτρα του.

Τα πιο πολλά από τον Σαμαρά τα ακούνε οι πολίτες. Ακόμα να πιστέψει αυτό που λέγεται ότι χαμογελούν πια οι Ελληνες. Λέει ότι γελάνε με αυτά που βλέπουν. Μη δει άνθρωπο να χαμογελάει, είναι το χειρότερό του αυτή την εποχή. Να τον πνίξει με γραβάτα του 'ρχεται.

facebook.com/louketo

Λάκης Μπέλλος από efsyn