Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο Σαμαράς ακόμα ψάχνει τις κόκκινες γραμμές.

Tις προειδοποιήσεις τους προς τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. τα οποία πριν μια εβδομάδα είδαν τους αριστερούς με τα κιάλια από απόσταση 8,5%. Οι προειδοποιήσεις κυρίως στοχεύουν την στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σε πιστωτές, τρόικα, Eurogroup, Μέρκελ, Ντάισελμπλουμ και Σουλτζ. Η λίστα αναμένεται να διευρυνθεί περισσότερο τις επόμενες μέρες.

Το βασικό πρόβλημα της Ν.Δ. και συγκεκριμένα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσβησε τις κόκκινες γραμμές που ο ίδιος...
είχε κουραστεί τόσο πολύ να βάλει. Γιατί είναι πολύ δύσκολο να προσπαθείς να παρουσιάσεις τις μεταξωτές κορδέλες για κόκκινες γραμμές. Θέλει πολιτικό θράσος από το οποίο ο Αντώνης Σαμαράς έσφυζε και συνεχίζει να σφύζει. Επίσης θέλει και πολιτική αλητεία την οποία ο Αντώνης Σαμαράς επίσης κατέχει σε τεράστιες ποσότητες.

Βέβαια ποτέ κανένας δεν κατάλαβε   που ακριβώς βρισκόντουσαν οι κόκκινες γραμμές του Αντώνη Σαμαρά. Μάλλον ούτε οι πιστωτές κατάλαβαν ποτέ. Οι οποίοι συνεχώς έβλεπαν τον Αντώνη Σαμαρά σκυμμένο στα τέσσερα. Προφανώς έψαχνε τις κόκκινες γραμμές. Αφού θυμόταν ότι κάπου τις είχε βάλει. Σίγουρα κάπου τις είχε βάλει. Απλώς δεν θυμόταν.

Φήμες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρακάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, αν κατά τύχη, καθώς θα διαπραγματεύεται με τους πιστωτές πετύχει τίποτα κόκκινες γραμμές, να τις στείλει με συστημένο γράμμα πίσω. Οι δικές του θα είναι. Γράφουν το όνομα του επάνω. Και έχει δεθεί συναισθηματικά μαζί τους.

Καλό είναι να γνωρίζει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι κόκκινες γραμμές του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να έχουν ξεβάψει από την πολυκαιρία και να έχουν γίνει ροζ. Οπότε ας μην ψάχνει μόνο για κόκκινες γραμμές. Ας ψάχνει και για ροζ.