Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Αν και “τα βρήκε” με τους Ιταλούς, προς “μετωπική” ο Βαρουφάκης με Ντράγκι και Σόιμπλε

Σε συνομιλία του με Ιταλούς δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι αύριο θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης πρόσθεσε ότι βρίσκεται στη Ρώμη για να συζητήσει τον οδικό χάρτη, ο οποίος θα οδηγήσει σε οριστική λύση της ελληνικής κρίσης και πως οι αντιδράσεις των συνομιλητών του στο Λονδίνο αλλά και στο Παρίσι ήταν...
άκρως θετικές και ενθαρρυντικές.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης ότι η νέα κυβέρνηση πρόκειται να κρατήσει τα δημοσιονομικά σε τάξη, ότι το πρόγραμμά της δεν θα είναι απλή φωτοτυπία των προεκλογικών δεσμεύσεων, ενώ σε ό,τι αφορά τις άμεσες στρατηγικές κινήσεις σε σχέση με τη δημόσια οικονομία υπογράμμισε: «Δεν θέλουμε τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ αλλά θα ζητήσουμε να μας δοθούν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα ύψους 1,9 δισ. ευρώ».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας- Ιταλίας. Αισιοδοξία Γ. Βαρουφάκη για εξεύρεση λύσης
Εξαιρετικά χρήσιμη χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι συζητήθηκε ο «οδικός χάρτης» για τα επόμενα χρόνια, αλλά και θέματα που τέθηκαν σε Παρίσι και Λονδίνο και τα οποία θα εξεταστούν στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και μεθαύριο στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε επίσης: «Θα χρησιμοποιήσουμε όποια εργαλεία χρειάζεται για να μειώσουμε το χρέος για να γίνει βιώσιμη η οικονομία και να σταματήσει η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση».

Σημασία, είπε, έχει η ουσία και όχι το πώς θα ονομάσουμε τη λύση για απομείωση του χρέους και επιστροφή στην ανάπτυξη, χωρίς να δημιουργούνται πλέον κακοήθειες. Ο κ. Βαρουφάκης, τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ-ΣΥΓΓΕΛΑΚΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απο mignatiou