Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

«ΟΧΙ! Νέα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Έλληνες»...

@Thalion_1: Nein "@Birdyword: "No more billions for the greedy Greeks""

Το προκλητικό πρωτοσέλιδο της BILD για την Ελλάδα...

Με ένα προκλητικό πρωτοσέλιδο η γερμανική εφημερίδα Bild λέει «ΟΧΙ! Νέα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Έλληνες».

Καλεί μάλιστα τους Γερμανούς να τυπώσουν το ΟΧΙ, να βγουν στο δρόμο, να διαδηλώσουν και να στείλουν μία selfie φωτογραφία τους με...
το ΟΧΙ πίσω στην εφημερίδα.

Το δημοσίευμα στη συνέχεια παραθέτει τη δήλωση Σαμαρά από τις 23 Αυγούστου του 2012 στην οποία υποστήριζε «Φυσικά θα εξοφλήσουμε τα χρέη μας, το υπόσχομαι» και στη συνέχεια δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου από τις 23 Μαρτίου 2011 στην οποία υποστηρίζει «Θα επιστρέψουμε κάθε δεκάρα. Η Γερμανία θα πάρει πίσω τα χρήματά της, με υψηλά επιτόκια», επισημαίνοντας ο συντάκτης ότι «ακούμε συνεχείς υποσχέσεις τις οποίες, όμως, δεν μπορούμε να πιστέψουμε πια».

Επιπλέον αναφέρεται ότι αύριο στη γερμανική Βουλή θα συζητηθεί η παράταση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και οι Γερμανοί θα κληθούν πάλι να «απελευθερώσουν» δισεκατομμύρια-βοήθημα για τους Έλληνες. Στα 80 δισεκατομμύρια εκτιμάται ότι είναι το μερίδιο των Γερμανών στα χρήματα που έχουν δοθεί στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αμφιβάλλει για τη βούληση των Ελλήνων και «δικαίως» προσθέτει η Bild, «γιατί οι Έλληνες φαίνεται να μην έχουν απολύτως καμία πρόθεση να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε χθες ότι τον Ιούλιο η χώρα του θα χρειαστεί και νέα βοήθεια, ενώ επανέφερε και το θέμα του κουρέματος», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ ο Βόφγκανγκ Σόιμπλε επισημαίνει ο συντάκτης της Bild «έχουν ήδη συζητηθεί σε επίπεδο Ε.Ε οι πιθανές «λύσεις σύνδεσης» του προγράμματος για το χρονικό διάστημα, μετά τη λήξη του παρόντος».

Και καταλήγει: Η Bild λέει ΟΧΙ άλλα δισεκατομμύρια δώρο στους άπληστους Έλληνες. 
Από nonews-NEWS