Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Λαπαβίτσας: Οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν αλλάξει - Άμεση εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης

«Ρωτήστε τον κ. Βαρουφάκη για τις δηλώσεις του σχετικά με το μνημόνιο»
 
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το Μνημόνιο.

Για τις δηλώσεις Βαρουφάκη για το Μνημόνιο:

«Εγώ ξέρω τι λέει το διακηρυγμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πάνω στο οποίο κέρδισε...
τις εκλογές και τι λέει το κόμμα, οι άνθρωποι με τους οποίους συζητάω μέσα. Αυτό ξέρω. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει παντελώς το Μνημόνιο και ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν είπα αυτό το πράγμα (σ.σ.: ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι εκτός γραμμής). Εγώ αξιολογώ τι συμβαίνει και τι λένε το πρόγραμμα και οι αποφάσεις… Δεν ξέρω πώς ακριβώς το εννοούσε ο κ. Βαρουφάκης. Να τον ρωτήσετε εσείς και θα τον ρωτήσω κι εγώ, όταν τον δω. Εγώ ξέρω ότι το Μνημόνιο για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μια απαράδεκτη κατάσταση και θα σταματήσει να ισχύει. Αυτό ξέρω ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και γι’ αυτό εκλέχθηκα μαζί του. Τώρα, ότι χρειάζεται η Ελλάδα βαθιές, διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ποιος εχέφρων άνθρωπος στη χώρα μπορεί να το αμφισβητήσει; Πιστεύω πρώτα ότι θα πρέπει να υπάρξει βαθιά διαγραφή του χρέους. Δεν έχω δει να απορρίπτεται αυτό συνολικά από τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχω δει να αλλάζουν οι προγραμματικές του θέσεις. Δεν ξέρω… Ξέρω τι λένε οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο κόσμος και με βάση το non paper που κυκλοφόρησε, δεν έχουν αλλάξει αυτά. Δεν ξέρω πού τα βρίσκετε αυτά. Ξέρω ότι η Ελλάδα χρειάζεται βαθιά διαγραφή χρέους. Σας το λέω ως οικονομολόγος και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει εκλεγεί.»
Από tovima , βίντεο ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Άμεση εφαρμογή των μέτρων ανακούφισης ζήτησε ο Λαπαβίτσας  
"Δεν θα κάνουμε πίσω επειδή οι άλλοι φαίνονται σκληροί",
 
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιτελέσει μια μεγάλη αλλαγή είπε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΑΡΑΦΙΛΟΛΟΓΙΕΣ, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας.

Τόνισε πως τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς άλλαξε το κλίμα για την Ελλάδα που πλέον αντιμετωπίζεται διαφορετικά στις διαπραγματεύσεις

Χαρακτήρισε δύσκολη και σκληρή την διαπραγμάτευση ενώ είπε ότι στις θέσεις της κυβέρνησης παραμένουν η βαθιά διαγραφή χρέους, η άρση της λιτότητας ενώ τόνισε ότι θα γίνουν και μεταρρυθμίσεις.
Είπε ότι η Ελλάδα έχει όπλο να αντιμετωπίσει μια σύγκρουση με τους εταίρους ενώ σημείωσε πως το ότι οι άλλοι φαίνονται σκληροί δεν σημαίνει πως εμείς θα κάνουμε πίσω.

Τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τις τράπεζες και τη ρευστότητα τους μετά την απόφαση της ΕΚΤ την οποία χαρακτήρισε απειλή σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν σημαίνει πως η ελληνική πλευρά θα κάνει πίσω.

Είπε επίσης πως η διαγραφή του χρέους είναι ανταλλαγή ομολόγων…

Διαφώνησε με όσους βγήκαν και είπαν ότι οι υπουργοί δεν έπρεπε να κάνουν ανακοινώσεις ενώ τόνισε ότι το βάρος θα πέσει στο υπουργείο Οικονομικών και σε όσους θα διαχειριστούν τα έσοδα και τα έξοδα.

Είπε επίσης πως ορισμένα πράγματα που έχουν να κάνουν με την ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων –όπως κατώτατος μισθός, συντάξεις, επανασύνδεση ρεύματος- θα πρέπει να γίνουν άμεσα.

Από parapolitika