Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Οι υποθέσεις που ο Προκόπης Παυλόπουλος θα ήθελε να ξεχάσει

Από το "έμεινα Παυλόπουλος", στο "ΝΑΙ σε όλα". Οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει ο Προκόπης Παυλόπουλος (Vid)
   
O υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τον οποίο πρότεινε χθες η κυβέρνηση δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα, μπορεί τώρα να συμβολίζει την ενότητα, να παρουσιάζεται δηλαδή ως ένα πρόσωπο ενωτικό, ωστόσο κατά το παρελθόν ως υπουργός είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.
Ας θυμηθούμε μερικές υποθέσεις, τις οποίες μάλλον θα ήθελε να ξεχάσει....

Ήταν Ιούνιος του 2012 όταν έμελλε να καθιερωθεί η φράση "έμεινα Παυλόπουλος". Τότε ο κ. Παυλόπουλος βρέθηκε μάρτυρας της βιαιοπραγίας του Ηλία Κασιδιάρη κατά της Λιάνας Κανέλλη. Το περιστατικό συνέβη στην πρωινή εκπομπή του κ. Παπαδάκη, με τον Ηλία Κασιδιάρη να χαστουκίζει την κα. Κανέλλη και το κοινό να μένει με το στόμα ανοιχτό.
Ο κ. Παυλόπουλος τότε, ευρισκόμενος στο πάνελ δεν αντέδρασε, με τα κοινωνικά δίκτυα να παίρνουν φωτιά. Ο ίδιος τότε είχε σχολιάσει για την στάση του: "Δεν ήμουν μόνο εγώ ακίνητος. Και η κ. Δούρου δίπλα μου έμεινε ακίνητη και διάφοροι άλλοι. Δεύτερον ήταν στον "αέρα" όλη αυτή η ιστορία. Τρίτον, εάν κανείς επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να αντιπαρατεθεί με τον συγκεκριμένο κύριο, το «κύριος» καθ’ υπερβολή, τότε θα μεταβαλλόταν ολόκληρο το στούντιο σε μια πάλη και θα επιβάρυνε το πολύ το πολιτικό κλίμα… Θα ρίχναμε νερό στο μύλο του κ. Κασιδιάρη… Το τονίζω: διήρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα και εάν υπήρχε άλλη αντίδραση θα γινόταν αυτό που η Χρυσή Αυγή επεδίωκε".

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, τον "μαύρο" Δεκέμβριο του 2008, τότε που κάηκε η Αθήνα και δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, ο κ. Παυλόπουλος ήταν υπουργός Εσωτερικών. Τότε, θέλοντας να μην υπάρξει άλλος νεκρός, επέλεξε να κρατήσει αμυντική στάση. Έτσι, έπειτα από δηλώσεις, υπέβαλε μαζί με τον υφυπουργό, την παραίτησή του για το περιστατικό για λόγους ευθιξίας. Ωστόσο, οι παραιτήσεις δεν έγιναν αποδεκτές από τον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Παράλληλα, ως υπουργός Εσωτερικών το 2007 μαζί με τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα συντόνιζε τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο- οι οποίες, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος- δεν πήγαν καλά, αφού χάθηκαν 63 άνθρωποι και κάηκαν χιλιάδες σπίτια.

Επίσης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που του καταλογίζουν ότι φόρτωσε το δημόσιο με χιλιάδες υπαλλήλους και πως βόλεψε δικούς του ανθρώπους, απαξιώνοντας και παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ, ενώ επί πρωθυπουργίας Λουκά Παπαδήμου, τον Φεβρουάριο του 2012, ακολούθησε τη "γαλάζια" γραμμή και ψήφισε το Μνημόνιο 2, λέγοντας "ΝΑΙ σε όλα".

Ωστόσο, όταν μετά το 2014 έμεινε εκτός Βουλής, μπόρεσε με την ησυχία του να διαφωνεί. Έτσι, για παράδειγμα εκφράζει τις αντιρρήσεις του στην εκ των υστέρων αυστηροποίηση των όρων του Προεδρικού Διατάγματος για την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, ενώ διαφωνεί δημόσια με το κλείσιμο της ΕΡΤ- αν και λίγους μήνες αργότερα ψήφισε τον ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ.

Μαρίνα Χατζηδημητρίου από news247