Σάββατο 27 Απριλίου 2013

H Χρυσούλα Γιαταγάνα κάνει ρόμπα τον γερμανοτσολιά γΑΠ...

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑΤΑΓΑΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

«O Γ. Παπανδρέου από την έναρξη των εργασιών της Βουλής βρίσκεται συνεχώς εκτός Ελλάδος αμειβόμενος αδρά σε πανεπιστήμια της Αμερικής ».

Αίτηση προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μειμαράκη, κατέθεσε η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα, με αφορμή τις συνεχείς άδειες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου προκειμένου ο ίδιος να βρίσκεται στο εξωτερικό και να διδάσκει σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ειδικότερα, η κ. Γιαταγάνα ζητά να πληροφορηθεί :
-Ποια είναι η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνει ο κ. Παπανδρέου από την έναρξη των εργασιών της Βουλής και μέχρι σήμερα;
-Του έχει παραχωρηθεί η χρήση βουλευτικού γραφείου ως βουλευτή περιφέρειας;
-Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διατεθεί στο...
βουλευτικό του γραφείο για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού έργου του έργου ;
- Μετακλητούς υπαλλήλους έχει προσλάβει;
-Πόσοι ένστολοι της ΕΛΑΣ έχουν διατεθεί για την ασφάλεια του και που παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την πολύμηνη απουσία του στο εξωτερικό;

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Βουλής παρέλαβε την αίτηση της κας Γιαταγάνα και δεσμεύθηκε να απαντήσει εγγράφως την επόμενη εβδομάδα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Κύριο Ευάγγελο-Βασίλειο Μεϊμαράκη
ΑΙΤΗΣΗ
Χρυσούλας-Μαρίας Γιαταγάνα, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Περισσότερο από ποτέ, αυτήν την κρίσιμη περίοδο που βιώνει η πατρίδα μας για τέταρτο συνεχόμενο έτος, οι Βουλευτές οφείλουμε να εργαζόμαστε σύμφωνα με την εντολή που έλαβε ο καθένας από εμάς από τον Ελληνικό Λαό και με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Λαού.
Οφείλουμε με τη συμπεριφορά μας να επιδεικνύουμε ειλικρινή σεβασμό, πρωτίστως στους Έλληνες και στις Ελληνίδες που ζουν ουσιαστικά κάτω από συνθήκες εμπόλεμης κατάστασης, στερούμενοι ακόμη και τα στοιχειώδη μέσα για την επιβίωσή τους. Οφείλουμε σεβασμό στα παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα. Στις οικογένειες όσων δεν άντεξαν την εξαθλίωση και έδωσαν τέλος στη ζωή τους. Στους άνεργους και σε όλους τους νέους μας που μεταναστεύουν αναγκαστικά προς αναζήτηση εργασίας. Στους ανθρώπους που αιφνιδιαστικά ανατράπηκε η ζωή τους και βρέθηκαν να ζουν στους δρόμους.

Η εργασία μας ως αντιπροσώπων του Ελληνικού Λαού αποζημιώνεται από τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό και έχουμε ύψιστο καθήκον αλλά και υποχρέωση να την παρέχουμε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, όπως είναι γνωστό σε όλους, από την έναρξη των εργασιών της παρούσας Βουλής έως και σήμερα, έχει εμφανιστεί στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας μόνο περί τις 3 ή 4 φορές. Επίσης, είναι γνωστό από δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, ότι παρέχει τις υπηρεσίες του σε Πανεπιστήμια της Αμερικής (Harvard, Columbia) για τις οποίες αμείβεται αδρά. Την ίδια στιγμή, αρνείται για δεύτερη φορά να προσέλθει και να καταθέσει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, επιδεικνύοντας πρωτοφανή περιφρόνηση προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, του οποίου είναι μέλος, αλλά και προς το θεσμό της Δικαιοσύνης, η οποία εν προκειμένω εκφράζεται μέσω της ανωτέρω Επιτροπής.
Κατόπιν όλων αυτών αιτούμαι να λάβω έγγραφη απάντηση στα κατωτέρω ερωτήματά μου που αφορούν τον προαναφερόμενο Βουλευτή:

1)Ποια είναι η μηνιαία βουλευτική αποζημίωση που λαμβάνει από την έναρξη των εργασιών της Βουλής και μέχρι σήμερα;
2)Του έχει παραχωρηθεί η χρήση βουλευτικού γραφείου, ως Βουλευτή περιφέρειας της επαρχίας;
3)Πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διατεθεί στο βουλευτικό του γραφείο για την υποστήριξη του κοινοβουλευτικού του έργου;
4)Πόσους μετακλητούς υπαλλήλους έχει προσλάβει;
5)Πόσοι ένστολοι της ΕΛ.ΑΣ. έχουν διατεθεί για την ασφάλειά του και πού παρέχουν τις υπηρεσίες τους κατά την πολύμηνη απουσία του στο εξωτερικό;

Αθήνα, 18 Απριλίου 2013
Με εκτίμηση
Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Χρυσούλα-Μαρία Γιαταγάνα
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Από τη Σίβυλλα, μοντάζ "Το Γρέκι"