Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Αυτοί θησαύρισαν -και θησαυρίζουν;-στα χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης

Σε απόλυτη συνάρτηση με την περασμένη ανάρτησή μας, που αναφέραμε ότι ξένοι «εμπειρογνώμονες» σε συνεργασία με κάποιους από το αστικό κυβερνητικό προσωπικό των περασμένων κυβερνήσεων λήστευαν τον ελληνικό λαό είναι και το παρακάτω κείμενο που αναδημοσιεύουμε απ’ το σημερινό «Ποντίκι»:
Ποιοι θησαύρισαν;
Με απλά λόγια, ο κολασμός των υπευθύνων για την πορεία προς τα μνημόνια είναι δυνατός μόνο στην περίπτωση που βρεθεί μαύρο χρήμα στις τσέπες, τα χρηματοκιβώτια και τις off-shore κάποιων εκ των πρωταγωνιστών της περασμένης πενταετίας - και δεν είναι λίγοι όσοι βρέθηκαν σε θέσεις εξουσίας.
Οι σοβαρές υποψίες ότι πολλοί θησαύρισαν...
- και ενδεχομένως ακόμη θησαυρίζουν - σε αυτήν τη χώρα την εποχή που ο ελληνικός λαός πτώχευε μαζικά εκφράζονται στον δημόσιο διάλογο από χρόνια.

* Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «κουκουλοφόρους της τρόικας», τους επιχειρηματίες που συνεχώς υπέβαλλαν μέσω των μνημονίων και των διαφόρων - κατ' όνομα μεταρρυθμιστικών - «εργαλειοθηκών» τις δικές τους ιδιαίτερες προσωπικές ή κλαδικές ρυθμίσεις, οι οποίες καλύπτονταν κάτω από το θεσμικό και παραθεσμικό μνημονιακό πλαίσιο;

* Πόσοι και ποιοι από τους επιχειρηματίες και τους πολιτικούς που αποτελούσαν - εν κρυπτώ και παραβύστω - τακτικούς συνδαιτυμόνες επιφανών στελεχών της τρόικας πέρασαν χαριστικές ρυθμίσεις μέσω των μνημονίων και των «προαπαιτουμένων» για τις δανειακές δόσεις;

* Πόσοι και ποιοι από τους πολιτικούς υπευθύνους της πενταετίας σχεδίασαν την υπαγωγή στα μνημόνια, το καταστροφικό PSI και πέρασαν από τη Βουλή κρυφά ή φανερά τις απαιτήσεις των φίλων - ή αφεντικών - τους επιχειρηματιών, κάτι που πιθανότατα δεν έκαναν για την ψυχή της μάνας τους;

Και επειδή κατηγορείται τουλάχιστον ως λαϊκιστής όποιος ανακινεί τέτοια θέματα - διότι, ως γνωστόν, όλα έγιναν για τη... «σωτηρία της πατρίδας», κατά την επίσημη μνημονιακή εκδοχή -, ας συμπληρώσουμε ότι φρικτές υποψίες, αν όχι βεβαιότητες, υπάρχουν και εκτός της χώρας μας για το μνημονιακό πάρτι των «μαύρων ταμείων» και την εμπλοκή σε αυτό πολιτικών προσώπων. 

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος είπε αυτές τις μέρες σε συνέντευξή του στο κανάλι RTL:

«Στα δύο χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών είχα πολλούς Έλληνες συναδέλφους. Οι περισσότεροι έκαναν πολύ καλή και σοβαρή δουλειά, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, ωστόσο υπάρχουν και πολιτικοί στην Ελλάδα οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνο για προσωπικά συμφέροντα και προστατεύουν τους φίλους τους, αντί να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της χώρας. Αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή, ο νεποτισμός. Και αν δεν εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα στην ηγεσία μίας χώρας, τότε δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες».

Με την επιφύλαξη να περιμένουμε το είδος της επιτροπής που θα συσταθεί, το βέβαιο είναι ότι περισσεύουν τα σκοτεινά σημεία που χρειάζονται εξονυχιστική έρευνα. Και πολλά τα πρόσωπα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον …

Β.Κ:  Οι υπογραμμίσεις δικές μας. Ανόητα σχόλια του τύπου ότι έτσι είναι ο καπιταλισμός και δεν έχουν νόημα παρόμοιες αναρτήσεις δεν θα δημοσιεύονται.