Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

«Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία» δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην Daily Telegraph, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup.

«Είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι να αποφύγουμε οιεσδήποτε κινήσεις που θα διακύβευαν την χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα. Αυτό που δεν μπορούμε να δεχθούμε όμως είναι πως η δημοσιονομική προσαρμογή, η οποία...
συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, θα συνεχιστεί μόνο επειδή το λένε οι κανόνες», αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Έχουμε ήδη κάνει περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ότι έχει γίνει ποτέ από οποιαδήποτε χώρα σε καιρό ειρήνης και η Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ. Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι με όρους τιμωρίας. Το μόνο που ζητούμε είναι ένας τρόπος να τερματιστεί ο κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού και να ανακτηθούν τα κυκλώματα πίστωσης της ελληνικής οικονομίας».

Η εφημερίδα τονίζει μάλιστα ότι «σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, το κείμενο του αιτήματος που κατατέθηκε την Πέμπτη έγινε σε συνεργασία με τον κ. Ντάισελμπλουμ».

Από euro2day μέσω real