Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Τσακαλώτος: Η Δημοκρατία μετράει, δεν μπορεί να γίνεται στην Ευρώπη ότι θέλει ο κ. Σόιμπλε

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα καθώς όπως είπε «τους έχουμε εκπλήξει» με τα επιχειρήματα μας. Επιπλέον πρόσθεσε ότι η Δημοκρατία μετράει στην Ευρώπη και δεν μπορεί να γίνεται ότι θέλει ο κ. Σόιμπλε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων σε τηλεφωνική παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίου του Mega από το Λονδίνο διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει...
τρεις προτάσεις για το θέμα του χρέους: διαγραφή, σύνδεση της αποπληρωμής με ρήτρα ανάπτυξης και επενδυτικό πρόγραμμα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πάμε με αυτή τη θέση και θα συζητήσουμε συνδυασμούς αυτών των παραμέτρων. Το χρέος δεν είναι ένα ενιαίο πράγμα, χρωστάμε σε διαφορετικούς, διαφορετικά ποσά.

Ο στόχος είναι ένας, η διαγραφή του χρέους, το με ποιους τεχνικούς τρόπους αυτό θα επιτευχθεί δεν αναιρεί την ελάφρυνση και τη νέα κατάσταση που θα σημαίνει για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία, καθώς και τις άμεσες θετικές συνέπειες που θα έχει στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις θέτοντας ως χρονικό όριο, το αργότερο ως τα τέλη του Μάη, ενώ δεν αποκλείεται να επιτευχθεί συμφωνία και νωρίτερα. Συμπλήρωσε επίσης ότι θα γίνουν εμβληματικές παρεμβάσεις στην ανθρωπιστική κρίση και στην επανεκκίνηση της οικονομίας με τη δέσμευση, ότι δεν θα υπάρχει εκτροχιασμός των δημοσιονομικών. Ο υπουργός Δημοσίων Σχέσεων τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος ότι η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται από το πρόγραμμά του.

Κατερίνα Μπρέγιαννη από avgi