Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ενας χρησμός για τον Αδωνιν

Με έκπληξη διάβασε το πανελλήνιο την επιστολή διαμαρτυρίας της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη (με κοινοποίηση στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Πανούση). Εκεί γίνεται λόγος για δημοσιεύματα αναφορικά με «τη διάθεση αστυνομικών από διάφορες υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας σε υπηρεσία επιτήρησης γνωστού συγκροτήματος κατοικιών στον Παρνασσό, το οποίο επισκέφθηκε το προηγούμενο...
Σαββατοκύριακο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας».

Σε ελεύθερη, δημοσιογραφική και κάπως επιθετική μετάφραση, για την οποία ζητούμε χίλιες συγγνώμες από τον Λεωνίδα των Θερμών Πηγών και των σπα, τον Αδωνιν Γεωργιάδη, το κείμενο της καταγγελίας σημαίνει τα εξής: Διατέθηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αμφισσας, της Ιτέας, της Γραβιάς, των Δελφών και της Αράχοβας για να περάσει ανενόχλητος και ασφαλής το Σαββατοκύριακό του στο υπερπολυτελές σαλέ του Παρνασσού «Ελατος» ο μπουμπούκος μας.
Ο εκπρόσωπος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας, αρχιφύλακας Δ. Παρασκευάς, σε συνομιλία που είχε με την εφημερίδα μας, επέμεινε στο ακριβές της καταγγελίας της ένωσής του και τόνισε ότι το σκηνικό με τον ελληνολάτρη πολιτικό διήρκεσε δύο ημέρες!

Προφητεία

Κι όμως, τα φαινόμενα απατούν. Ακόμα και σε πανάκριβο ξενοδοχείο να έμενε ο κοσμαγάπητος βουλευτής -που δεν το πιστεύουμε-, για ξεκάρφωμα θα ήταν. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε αρχαία προφητεία του 24.000 π.Χ. (και θα κυκλοφορήσουν σύντομα σε επόμενο πακέτο βιβλίων εκπτωτικών τηλε-εκδόσεων), ο Αδωνις επισκέφθηκε τους Δελφούς για να πάρει χρησμό για τη μοίρα της πατρίδος.

Στην Πυθία έδωσε λίστα κρίσιμων ερωτήσεων, οι οποίες ήταν τόσο πολλές που δεν χωρούσαν σε χάρτινες σελίδες - ακόμα κι αν κουβαλούσε μαζί του ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Γι' αυτό ο δαιμόνιος εθνεγέρτης τής έδωσε ένα τάμπλετ (κι αυτό με έκπτωση) που περιείχε την Αρτα και τα Γιάννενα σε απορίες. Θα τα καταφέρει η νέα κυβέρνηση στην προσπάθειά της να κουρέψει το χρέος; Αν δεν τα καταφέρει η κυβέρνηση, θα τον ξεπεράσει κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ σε αρνητική δημοσιότητα; Τι πρέπει να κάνει για να μην πάρει έξτρα κιλά το Πάσχα και να ετοιμαστεί εγκαίρως για την παραλία; Πόσο υποφέρουν οι πλούσιοι, όταν ανησυχούν μην τυχόν και φτωχύνουν; Κιθαρίστας ή ντράμερ; Η μάντισσα που βλέπετε στη φωτογραφία τού απάντησε αμφίσημα: «Νιάου».

Παναγιώτης Λιάκος από dimokratianews