Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

1000 Mbps με 12 ευρώ; Πλάκα κάνεις!

Καθαρή Δευτέρα σήμερα κι άντε βρες ποιος έχει όρεξη για άρθρα σε ιστολόγια με βαθυστόχαστες αναλύσεις...

Επειδή, όμως, η βόλτα στο διαδίκτυο δεν καταλαβααίνει από αργίες και τεμπελίκια, λέω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που βρήκα. Αλλά, πριν συνεχίσω, θέλω να αναλογιστείτε πόσα πληρώνετε κάθε μήνα για να έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Τώρα! ...... Εν τάξει; Μπράβο. Για πόση ταχύτητα; ....... Ωραία.

Και τώρα, ρίξτε μια ματιά...
στην παρακάτω φωτογραφία. Μάλλον δεν θα καταλάβετε και πολλά, αφού πρόκειται για ένα στιγμιότυπο οθόνης (screenshot) από τον ιστοτόπο τής RCS & RDS (Romania Cable Systems & Romania Data Systems), δηλαδή του ρουμανικού φορέα τηλεπικοινωνιών (σταθερή και κινητή τηλεφωνία, καλωδιακή και δορυφορική τηλεόραση, διαδίκτυο κλπ), αλλά εδώ είμαστε:


Τί μας λέει εδώ ο ποιητής; Μας λέει ότι με 55 ρουμανικά λέι τον μήνα (δηλαδή, με κάτι παραπάνω από 12 ευρώ) μπορούμε να έχουμε απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο με ταχύτητα... 1000 Mbps! Κι αν είμαστε ήδη συνδρομητές σε ψηφιακή τηλεόραση, σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, παίρνουμε τα 1000 Mbps με 45 λέι τον μήνα! Τί σημαίνει ταχύτητα 1000 Mbps; Σημαίνει να κατεβάζεις μια ταινία υψηλής πιστότητας (High Definition) σε 3 λεπτά της ώρας!! Ταχύτητα αστραπής με 10-12 ευρώ, στα οποία περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ και δεν είναι πλάκα!

Τί άλλο αγοράζουμε με αυτά τα 10-12 ευρώ; Απεριόριστη πρόσβαση, δωρεάν σύνδεση (χωρίς τέλος σύνδεσης), δωρεάν ίντερνετ στο κινητό μας (!!! - για 5 GB τον μήνα, με ταχύτητα 21,6 Mbps), δυο λογαριασμούς δωρεάν πρόσβασης wi-fi (με δεδομένο ότι σε κάθε σπίτι υπάρχει μια σύνδεση ΟΤΕ double play, μόνο ένας από κάθε οικογένεια έχει δικαίωμα προσβασης στο free wi-fi του OTE, αν δεν κάνω λάθος), δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, γονικό έλεγχο διαδικτύου, 50 GB αποθηκευτικού χώρου στο Digi-Strorage κλπ.

Αυτά λοιπόοοοοοον! Αυτά στην Ρουμανία, έτσι; Μη κοιτάτε τι γίνεται εδώ. Εδώ είμαστε πολύ μπροστά. Εδώ απολαμβάνουμε τα οφέλη από την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ και τις συμπιεσμένες τιμές λόγω ανταγωνισμού μεταξύ ΟΤΕ, Βόνταφον, Γουίντ, Φόρθνετ κλπ κλπ.

Πόσα είπατε ότι πληρώνετε για να έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο και να μπορείτε να με διαβάζετε; ..... Μάλιστα. Περαστικά μας! Πάμε τώρα να φάμε την λαγάνα που περίσσεψε από το μεσημέρι και να πιούμε κι ένα ποτήρι, να πάνε κάτω τα φαρμάκια...

Καλή σαρακοστή!